Falsa tentativa de sinucidere la spital

Magazin Salajean 26 noiembrie 2010 0

Falsa tentativa de sinucidere la spital

Un apel primit la numarul unic de urgenta i-a pus pe jar pe pompierii din Zalau, in noaptea de miercuri spre joi, un barbat anuntand ca o femeie incearca sa se arunce pe geam de la etajul sapte al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. In aceeasi noapte de soc, si angajatii spitalului au solicitat ajutorul autoritatilor, dupa ce un alt barbat internat s-a luat la harta cu asistentele.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca pompierii au fost anuntati de un barbat, joi dimineata, in jurul orei 2, sa intervina la Spitalul Judetean, unde o pacienta ameninta ca se arunca de la etajul sapte al cladirii. Un barbat a sesizat pompierii despre faptul ca iubita lui ameninta, in urma unei depresii, sa se arunce de la etajul sapte al spitalului. Insa ajunsi la fata locului, pompierii militari au constatat ca a fost o alarma falsa, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit unor surse neoficiale, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, la intoarcerea la unitate, pompierii au luat legatura telefonic cu barbatul care i-a anuntat despre tentativa de sinucidere. Acesta s-a scuzat doar ca nu se afla in Zalau, dupa care a inchis. Potrivit legii, persoana care a anuntat alarma falsa este bun de plata, atat pentru o sanctiune contraventionala cat si pentru interventia pompierilor.

Coincidenta face ca in aceeasi noapte de miercuri spre joi, in cadrul Spitalului Judetean sa aiba loc un alt incident in care a fost implicat un barbat. Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate, Codruta Puscas, un barbat aflat internat in spital a provocat un scandal, luandu-se la harta cu asistentele. In cursul diminetii de joi, in jurul orei 2, un barbat in varsta de 37 de ani, din localitatea Guruslau, care prezenta sindrom de sevraj alcoolic, a devenit agitat si agresiv cu asistentele. Colegele au fost nevoite sa solicite ajutorul politistilor pentru a-l potoli pe barbat, a declarat purtatorul de cuvant.

Daca este vorba de aceeasi persoana care a apelat si pompierii in nebunia sa, asta ramane sa verifice in continuare autoritatile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »