Expozitie de dispozitive experimentale la Grupul Scolar Mihai Viteazul

Magazin Salajean 17 aprilie 2008 0

Expozitie de dispozitive experimentale la Grupul Scolar Mihai ViteazulMai multe dispozitive experimentale realizate de elevi ai Grupului Scolar Mihai Viteazul Zalau au fost prezentate ieri in cadrul proiectului – concurs Fizica lumineaza viata. Confectionate in exclusivitate de elevii implicati in proiect, dispozitivele au impresionat prin ineditul lor, prin aspect, dar si prin faptul ca ele functioneaza. Astfel, tinerii de la Mihai Viteazul, pasionati de fizica, au creat dispozitive precum sonerie multiton, macarale electrice, polizoare electrice, aparat foto, dioda semiconductoare, senzor de umiditate, centrala eoliana, reflector solar, periscop, avion magnetic, generator de curent electric, barca cu motor etc., si chiar un BMW 325 in miniatura.

Concursul de fizica va continua azi, cu o sesiune de comunicari stiintifice ale elevilor, si maine, cu prezentare de postere specifice proiectului. Tot maine va avea loc premirea celor mai bune lucrari, insa, date fiind succesul actiunilor si implicarea elevilor, conf. univ. dr. Liliana Ceascai a declarat ca toti ar merita locul intai, propunandu-le acestora sa viziteze laboratoarele de fizica ale Universitatii Babes-Bolyai din Cluj pentru a colabora cu studentii de acolo.

La prezentare au participat, pe langa elevii implicati, cadrele didactice coordonatoare si din conducerea scolii, inspectorul de fizica, Ioan Opris, conf. univ. dr. Liliana Cseascai, UBB Cluj Napoca, viceprimarul Zalaului, Onorica Abrudanu si altii.

De retinut ca proiectul se afla la cea de-a doua editie, prima actiune de acest gen avand loc anul scolar trecut.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »