Expozitia fotodocumentara Simion Barnutiu – 200 va fi vernisata la Gyula

Magazin Salajean 17 aprilie 2008 0

Expozitia fotodocumentara Simion Barnutiu - 200 va fi vernisata la GyulaMuzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, sub egida Consiliului Judetean Salaj, in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Budapesta si Consulatul Roman din Gyula – Ungaria, organizeaza expozitia fotodocumentara Simion Barnutiu – 200.

Expozitia va fi vernisata luni, 21 aprilie, la Liceul Nicolae Balcescu din Gyula, marcandu-se astfel implinirea celor 200 de ani de la nasterea inaintasului nostru salajean, Simion Barnutiu, precum si a celor 160 de ani de la revolutiile din 1848, care au cuprins intreaga Europa. Astfel, pe aproximativ 12 panouri, vor fi expuse fotografii si documente care reflecta secvente din viata si activitatea lui Simion Barnutiu, file din istoria satului Bocsa si comemorarile inaintasului nostru salajean in perioada interbelica. In cea de-a doua parte a expozitiei, vor fi prezentate principalele momente revolutionare de la 1848 din Transilvania, Ungaria, Tara Romaneasca si Moldova, precum si figurile conducatorilor acestor revolutii.

Vernisajul expozitiei va fi urmat de un simpozion, in cadrul caruia directorul interimar al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, Elena Musca, si muzeograful Marin Pop vor sustine doua cumunicari stiintifice referitoare atat la viata si activitatea lui Simion Barnutiu, cat si la Revolutia Romana din 1848. Simpozionul este organizat in colaborare cu Filiala din Cluj a Academiei Romane si Institutul de Istorie George Barit din Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »