Explozie de proiectile de artilerie!

Magazin Salajean 22 mai 2012 0

Explozie de proiectile de artilerie!Pirotehnistii salajeni au fost solicitati zilele trecute la nu mai putin de trei interventii pentru asanarea de munitie ramasa neexplodata in mai multe localitati din judet. Din fericire, oamenii care au gasit bombele au sunat imediat la numarul unic de urgenta, solicitand ajutor specializat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca prima interventie a avut loc sambata dimineata, in localitatea Perii Vadului, unde pirotehnistii au identificat munitia ca fiind un focos proiectil de artilerie de calibru 150 de milimetri. Munitia a fost descoperita de un cetatean in urma unor lucrari de amenajare pe un teren. Tot sambata, pirotehnistii au intervenit in Simleu Silvaniei, unde au fost identificate trei proiectile de artilerie calibru de 57 de milimetri, munitia neexplodata fiind descopoerita la un punct de colectare a fierului vechi. Echipa pirotehnica a fost alertata de catre proprietar.

Ieri dimineata, echipa pirotehnica a fost solicitata pentru a asana munitie neexplodata in localitatea Aghires. Pirotehnistii au identificat munitia ca fiind un proiectil de artilerie antiaeriana calibru 37 de milimetri, descoperita de un cetatean.

Potrivit sursei mentionate anterior, nu s-au inregistrat niciun fel de evenimente neplacute la interventii. In toate cazurile, pirotehnistii au intervenit pentru asanarea, ridicarea, transportarea si depozitarea munitiei in conditii de siguranta. Elementele de munitie au fost duse intr-un depozit al inspectoratului, unde vor ramane pana la detonare, a declarat Lucian Jacodi.

Reprezentantii ISU recomanda cetatenilor ca, la gasirea unor elemente de munitie neexplodata, sa anunte cel mai apropiat post de politie sau pompierii la numarul de urgenta 112, fara a le atinge sau schimba pozitia acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »