Evenimentele din decembrie 1989, marcate la Zalau

Magazin Salajean 23 decembrie 2009 0

Evenimentele din decembrie 1989, marcate la Zalau

Marcarea a 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 a avut loc ieri, 22 decembrie, si la Zalau, in prezenta oficialitatilor locale, reprezentantilor partidelor politice, veteranilor de razboi dar si a membrilor Asociatiei 21 decembrie – Salaj, in calitate de organizator principal.

Manifestarile au debutat la Monumentul Eroilor Martiri din centrul municipiului, unde a fost oficiata o slujba religioasa si au fost depuse jerbe si coroane de flori. Ulterior, in sala Avram Iancu a Primariei Zalau, dupa discursurile oficilitatilor si invitatilor, Asociatia 21 decembrie a conferit medalii si insigne comemorative celor ce au participat activ, in Salaj, la evenimentele din decembrie 1989.

Toader Manaila, presedintele Asociatiei 21 decembrie a subliniat faptul ca, prin meritul celor ce au gestionat situatia in judet in zilele ce au dus la caderea regimului comunist, in Salaj nu s-a inregistrat nicio victima in decembrie 1989.

Astazi comemoram 20 de ani in care ne-am recastigat dreptul de a nu ne mai fi frica niciodata si, totodata, ne-am recastigat dreptul de a ne cladi singuri destinele, a precizat, pe de alta parte, Andrei Todea, prefectul judetului. Manifestarile s-au incheiat cu un program artistic sustinut de corul Seminarului Ortodox.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »