Evenimente rutiere cu două victime pe drumurile sălăjene

Două evenimente rutiere soldate cu două victime, au avut loc luni, pe drumurile sălăjene. Primul eveniment a avut loc la ora 15.30, pe Drumul Județean 108G (DJ), în localitatea  Crasna. Un bărbat de 33 ani, din localitate, în timp ce se deplasa pe bicicletă, a pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut în șanț. Atenția și controlul asupra direcției nu l-au părăsit pe biciclist din alte motive, ci din cauza alcoolului consumat înainte de a se urca pe bicicletă. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Câteva ore mai târziu, pe DJ 108D, în orașul Cehu Silvaniei, un tânăr de 25 ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul, într-o curbă  periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, a acroșat un minor de 14 ani, care se deplasa pe lângă o bicicletă. Ambele evenimente s-au soldat cu rănirea bicicliștilor.

Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Pentru a preveni astfel de evenimente Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reamintește bicicliştilor că trebuie să respecte regulile de circulaţie, să poarte cască de protecţie şi să aibă bicicleta echipată cu sistem de sonorizare şi lumini de semnalizare,să nu circule sub influenţa băuturilor alcoolice, când sunt pe bicicletă, să nu traverseze strada pe trecerile pentru pietoni și să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice cu polei, gheaţă sau zăpadă,

Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie dotată cu lumini semnalizatoare, în faţă de culoare albă sau galbenă şi în spate de culoare roşie şi tot în spate să aibă cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant roşu. Dispozitivele fluorescent-reflectorizante trebuie să se regăsească şi pe roţi, ca în mişcare acestea să formeze un cerc continuu.

Alte articole

Leave a Comment