Eveniment de suflet în satul Seniorului

magazinsalajean 18 septembrie 2012 1
Eveniment de suflet în satul Seniorului

Duminică, 16 septembrie 2012, la Bobota, satul Seniorului Corneliu Coposu, a avut loc un eveniment religios deosebit. Prin strădania credincioșilor greco-catolici s-a reușit amenajarea unei capele în care se vor ruga de acum înainte. Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul greco-catolic al Șimleului, Nicolae Bodea.
În predica înălțătoare rostită cu această ocazie, protopopul Nicolae Bodea l-a parafrazat pe ambasadorul SUA în România, care a afirmat într-un discurs că țara din care provine este cea mai puternică din lume, nu neapărat ca forță economică, ci datorită libertății de expresie și credință pe care o au concetățenii săi. La fel credem și noi că fiecare are dreptul de a-și alege propria credință. Personal nu văd nici o diferență între ortodocși și greco-catolici. Iuliu Maniu și Corneliu Coposu, de exemplu, mergeau o Duminică la greco-catolici și una la ortodocși. Sunt doar probleme de patrimoniu, care să sperăm că se vor rezolva cu timpul. Biserica este a tuturor credincioșilor, indiferent că spun Spirit sau Duh Sfânt.
Cercetător științific dr. Marin Pop

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Sofronie 18 septembrie 2012 at 19:21 - Reply

    Nicolae Iorga – „Sate şi preoţi din Ardeal“
    „Din umilinţa lui Atanasie a ieşit mântuirea noastră! Fără unirea în credinţă cu Roma, nu erau şcoli mari din străinătate pentru ucenici români, aspri în ale învăţăturii, nu era mai ales, acea mare şcoală pentru inima poporului nostru, care a fost Roma însăşi!“

Lasa un Raspuns »