Eroii sălăjeni, omagiaţi de elevi

Magazin Salajean 2 iunie 2011 0

Eroii sălăjeni, omagiaţi de elevi

Elevi sălăjeni de la gimnaziu şi liceu au participat, ieri, la un simpozion dedicat Zilei Eroilor, desfăşurat în sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj. Manifestarea a fost organizată de Instituţia Prefectului Sălaj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj.

Avem o datorie sfântă: să ne cinstim eroii şi să nu-i dăm uitării. Acest proiect vrea să aducă în atenţia noastră personalităţi şi eroi care nu sunt chiar atât de cunoscuţi dar care au lăsat urme adânci în viaţa noastră şi în istoria locurilor noastre. Proiectul este dedicat eroilor neamului. Cu toţii ştim că mâine (astăzi-n.r.) noi vom celebra ziua eroilor, deci le dedicăm lor acest concurs de eseuri, cu toată preţuirea şi cu tot respectul nostru, a precizat, în cuvântul său, subprefectului Onorica Abrudanu.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o secvenţă din filmul documentar Treceţi batalioane române Carpaţii şi s-a derulat un concurs de eseuri sub genericul Eroii sălăjeni şi faptele lor. Elevii nominalizaţi să participe la manifestare (din Surduc, Marca, Rus, Ileanda şi Zalău) şi-au prezentat lucrările, referitoare la eroi cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi ai Sălajului şi au motivat tema aleasă. Fiecare a primit câte o diplomă de participare, înmânată de către subprefectul Onorica Abrudanu şi volume publicate la editura Caiete Silvane, din partea lui Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.

Au fost lucrări destul de multe, foarte bune şi cu o tematică mult mai variată faţă de ediţiile anterioare. Îi îndemn pe toţi aceşti tineri să continue să scrie, poate vor ajunge să fructifice acest talent, chiar să devină jurnalişti, a menţionat Daniel Săuca. Festivitatea de premiere a elevilor câştigători ai concursului de eseuri va avea loc astăzi, de la ora 12.00, în cadrul manifestărilor organizate la Cimitirul Eroilor, cu prilejul Zilei Eroilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »