Epidemie de varicela la Gradinita Ion Creanga

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Epidemie de varicela la Gradinita Ion CreangaPeste o treime din cei 277 de copii inscrisi la Gradinita Ion Creanga s-au imbolnavit de varicela si au fost izolati la domiciliu, autoritatile judetene din domeniul Sanatatii fiind nevoite sa ia masuri de urgenta dupa ce a fost clar ca unitatea de invatamant respectiva se confrunta cu un focar al acestei boli, frecvent raspandita in randul celor mici. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, a declarat ca, pana acum, au fost inregistrate 93 de cazuri de imbolnaviri, ceea ce reprezinta 33,57 la suta din totalul copiilor inscrisi la gradinita respectiva.

Cu exceptia unui copil care a fost internat la sectia Boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, intrucat suferea si de o traheobronsita acuta, toate celelalte cazuri au fost forme usoare si medii, fiind izolate la domiciliu, a declarat Mihai Cheseli. Potrivit sursei citate, pentru limitarea si stingerea focarului personalul medical al unitatii de invatamant efectueaza zilnic triajul epidemiologic, gradinita fiind supravegheata pe o perioada de 21 de zile de la izolarea ultimului caz. De asemenea, salile au fost dezinfectate si aerisite corespunzator, iar personalului si celor mici le-a fost facuta educatia sanitara.

Varicela este o boala infectioasa care nu poate fi prevenita prin vaccinare, imunitatea putandu-se dobandi doar prin imbolnavire. In ultimii ani, in Salaj au existat doar sporadic focare de varicela. Desi in colectivitatile de copii raspandirea acestei infectii este de regula foarte mare, trebuie mentionat ca formele de imbolnavire sunt usoare si medii care, daca sunt izolate la domiciliu si tratate, au o evolutie favorabila, fara complicatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »