Ellie White, Proconsul şi Cargo la Zilele Şimleului

magazinsalajean 9 iulie 2012 0
Ellie White, Proconsul şi Cargo la Zilele Şimleului

Nume mari ale muzicii uşoare româneşti figurează pe afişul Zilelor Oraşului Şimleu Silvaniei. Este vorba de Ellie White, Proconsul şi Cargo, apreciate trupe de dans, dar şi interpreţi de marcă ai cântecului şi dansului popular din ţară şi de peste hotare.

Trei zile de distracţie, cu muzică pentru toate gusturile, expoziţii de pictură şi fotografie, foc de artificii, sunt dedicate şi în acest an şimleuanilor. Pentru a 11-a oară, oraşul de sub Măgura va îmbrăca, în week-end straie de sărbătoare, îşi va primi fiii plecaţi, prietenii şi oaspeţii, şi-şi va răsfăţa localnicii.

Vineri, se va desfăşura cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “La Fântâna Dorului”, sâmbătă vor concerta solişti şi trupe de muzică uşoară, iar duminică iubitorii muzicii populare vor avea parte de un grandios spectacol, având ca protagonişti interpreţi sălăjeni, artişti din ţară şi de peste hotare.
Ajunsă deja emblematică pentru şimleuani, manifestarea “La Fântâna Dorului”, reuneşte peste zece formaţii din ţară şi străinătate, respectiv, din Sălaj (Zalău, Şimleu şi Cehu Silvaniei), Maramureş, Satu Mare, Cluj, Serbia (Valea Timocului), Ucraina (regiunea Cernăuţi), Kazahstan şi Republica Moldova. Ansamblurile folclorice invitate la manifestare vor participa vineri în centrul oraşului în intervalul orar 18.30-19.30 la parada portului popular, iar la ora 19.30 la deschiderea festivalului pe scena de pe Podul Nou, urmând ca până la ora 23 să susţină programul artistic. Artiştii populari invitaţi la festival vor evolua şi sâmbătă la Ştrandul Termal “Broscărie”, între orele 11 şi 13, iar duminică vor vizita Mănăstirea Bic şi vor susţine un scurt recital pe scena din centrul oraşului în intervalul orar 19-20. “Acest festival mult îndrăgit de sălăjeni aduce la un loc artişti români de pretutindeni. pune faţă în faţă români din Diaspora care-şi fac aici prieteni, care învaţă frumuseţile cântecului şi dansului românesc la el acasă”, a apreciat Gavril Neaga, directorul Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei.

Invitaţie la distracţie

Sâmbătă, 14 iulie, după cum ne-a informat primarul urbei, Septimiu Ţurcaş, vor concerta Proconsul, Cargo şi Ellie White, şi vor susţine reprezentanţii trupele Dans Modern din Şimleu Silvaniei şi Control Dance Grup din Săcuieni, judeţul Bihor. Spectacolul va începe la ora 18, şi se va finaliza la ora 23 cu un foc de artificii. Duminică de la ora 17 va fi prezentat un program folcloric de către artiştii de la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei – “Barcăul”, de Ansamblul “Moştenitorii” din Chişinău, precum şi de interpreţii Alexandra şi Alexandru Chira, Vlăduţa Lupău, Daniel Pop, Paul Morar, Dinu şi Ionuţ Fulea. “La ediţia din acest an al acestei sărbători vrem să oferim şimleuanilor câteva zile de relaxare, ieşire din anonimat şi să se bucure cât mai mult de lucrurile care-i unesc. O astfel de manifestare îi aduce pe şimleuani acasă şi-i face să reîntâlnească cu cei dragi. Festivalul “La Fântâna Dorului” aduce un plus de imagine pentru oraş, devedind încă o dată că aceste meleaguri ale noastre există şi că sunt preocupări pentru manifestările culturale”, a apreciat Septimiu Ţurcaş. Costul organizării activităţilor din cadrul festivalului şi a Zilelor Oraşului a fost estimat de edil la 20.000 de euro, din care doar circa 6.000 de euro se vor aloca de la bugetul local, diferenţa urmând a fi completată din sponsorizări.

Şimleul, în imagini

Prim-edilul urbei de la poalele Măgurii a mai menţionat că sâmbătă, la ora 11, la Casa Orăşenească de Cultură, va fi vernisată expoziţia de pictură a copiilor din Şimleu, coordonaţi de pictorul Dumitru Costălaş. La sediul Primăriei Oraşului Şimleu, în aceeaşi zi, de la ora 13, vor fi primiţi în cadrul festiv reprezentanţii oraşelor înfrăţite din Ungaria (Nyírbátor, Szarvas şi Albertirsa) şi Israel (Petach Tikva). În Primărie vor fi expuse fotografii cu Şimleul vechi şi nou, ale locuitorilor şi pasionaţilor de arta fotografică din oraş.

Adela Farkas

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »