Elevii sălăjeni, în concurs pentru “Prietenii pompierilor”

Magazin Salajean 16 mai 2011 0

Elevii sălăjeni, în concurs pentru “Prietenii pompierilor”

Aproximativ 70 de copii au participat, în cursul zilei de ieri, la faza judeţeană a concursului Prietenii Pompierilor, organizat de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Organizată la Stadionul municipal Zalău, această competiţie reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi implică trei probe: una teoretică – un chestionar tip grilă cu zece întrebări, şi două probe practice Pista de îndemânare peste obstacole şi Ştafeta de 400 de metri cu obstacole.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, în acest concurs s-au aliniat la start opt echipaje de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ. Şi anume: de la Şcoala gimnazială Silvania din Şimleu Silvaniei, Şcolile gimnaziale Chieşd, Nuşfalău, Pericei, Dragu şi Românaşi, precum şi de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu şi Şcoala Gimnazială George Coşbuc din municipiul Zalău.

La finalul concursului, clasamentul s-a prezentat astfel: – prima poziţie la mixt i-a revenit Şcolii Gimnaziale Dragu, urmate de Şcolile Gimnaziale George Coşbuc şi Românaşi; – prima poziţie la băieţi a revenit echipajului de la Şcoala Gimnazială Silvania din Şimleu, urmată de Şcolile din Chieşd, Nuşfalău, Mihai Eminescu şi Pericei. Toate echipajele au primit cupe, şepci şi diplome, fiind felicitate de către comanda ISU pentru buna pregătire şi fair play-ul de care au dat dovadă pe toată desfăşurarea concursului.

Obiectivul principal al concursului a fost dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »