Elevii şi poliţiştii, în acţiune pe bulevard

Magazin Salajean 25 martie 2011 0

Elevii şi poliţiştii, în acţiune pe bulevard

Proiectul Eu şi strada i-a scos efectiv în stradă, în cursul zilei de ieri, pe elevii Liceului Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău, pentru atenţionarea participanţilor la trafic în scopul prevenirii accidentelor rutiere. Această activitate a fost desfăşurată însă sub atenta supraveghere a echipajelor de Poliţie Rutieră şi ale Poliţiei de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, făcând parte din programul acţiunilor dedicate Zilei Poliţiei Române.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, activitatea practică desfăşurată în cadrul proiectului se intitulează Fii un pieton atent!. Astfel, elevii din patrula de circulaţie a liceului menţionat au însoţit echipajul de poliţie rutieră şi poliţiştii de proximitate în vederea consilierii pietonilor pentru prevenirea eventualelor accidente de circulaţie, a declarat Cristea.

Potrivit sursei citate, astfel de activităţi, în care au fost implicaţi elevii, au avut loc în cursul zilei de ieri şi la sediul Inspectoratului. Şi anume, trei clase de la Colegiul Naţional Silvania Zalău au participat la o întâlnire cu tema O viaţă fără violenţă, desfăşurată în baza proiectului Viaţa sub semnul prudenţei, respectului şi sănătăţii. Elevii au prezentat o piesă de teatru cu referire la tema menţionată.

De asemenea, între orele 9-12, la sediul Poliţiei Oraş Cehu Silvaniei a fost organizat evenimentul Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care le-au fost prezentate elevilor armamentul şi materialele din dotare, precum şi un lectorat pe tema delincvenţei juvenile.

Proiect pentru prevenirea furturilor din locuinţe

O altă activitate înscrisă în programul activităţilor dedicate Zilei Poliţiei Române a fost desfăşurată, în cursul zilei de miercuri, de poliţiştii jibouani. Astfel, începând cu ora 11, în sala de şedinţe a Unităţii Teritorial-Administrative Jibou, poliţiştii au lansat Proiectul Security Marketing Prevenirea furturilor din locuinţe şi anexe gospodăreşti, având ca scop atenţionarea cetăţenilor despre măsurile ce trebuie luate pentru a nu deveni victime ale hoţilor. La întâlnire au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale Jibou, ai Jandarmeriei şi Poliţiei Locale Jibou, a principalelor unităţi de învăţământ, asociaţiilor de locatari, precum şi ai O.N.G.-urilor ce-şi desfăşoară activitatea pe raza oraşului Jibou. Asociaţiilor de locatari şi reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ le-au fost distribuite pliante cu recomandări educativ-preventive pe această temă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »