Elevi premiati de catre politistii de proximitate

Magazin Salajean 23 martie 2007 0

Elevi premiati de catre politistii de proximitate

La sediul Politiei Municipiului Zalau, in Biroul Politiei de Proximitate, s-a desfasurat, ieri, premierea elevilor care au participat la concursul organizat de catre politistii de proximitate din municipiu, pe tema popularizarii conceptului de politie de proximitate, cresterea increderii populatiei in serviciile oferite de catre politie si atragerea cetatenilor la colaborare pe baza de voluntariat. Concursul s-a desfasurat in perioada 26 februarie – 15 martie si a constat in completarea unui test, care continea mai multe intrebari legate de activitatea politistului de proximitate.

La festivitatea de premiere au participat cei 6 politisti de proximitate de la Municipiu, comandantul Politiei Municipiului Zalau – comisarul sef Gelu Cordea si viceprimarul Zalaului – Onorica Abrudanu. Cei doi oficiali s-au aratat placut surprinsi de faptul ca la acest concurs a participat un numar mare de elevi – circa 90, majoritatea liceeni din Zalau, ceea ce arata ca exista, in randul tinerilor, interes pentru activitatea si sprijinirea politiei de proximitate. Din cei 90 de participanti la concurs au fost premiati 14 elevi, cu multe mentiuni, mai multe premii III si, evident, cu premiul II si I. Toti premiantii au obtinut note intre 9,50 si 10, iar departajarea notelor a fost destul de dificila din aceasta cauza.

Comisarul sef Cordea, care a participat recent la un schimb de experienta cu politisti din SUA, a venit cu ideea intaririi comunicarii politistului cu cetatenii, mai ales cu cei din anumite zone in care infractionalitatea este mai mare, pentru ca tocmai aceste persoane manifesta o mai mica incredere in politie. Iar aceasta sarcina – de realizare a comunicarii dintre cele doua segmente, va cadea pe umerii politiei comunitare.

Tot in cadrul intalnirii de ieri, viceprimarul Abrudanu si comisarul sef Cordea au anuntat deschiderea unui Centru de consiliere a politiei de proximitate in cartierul D-va II, unde politistii vor fi prezenti zilnic pentru preluarea sesizarilor si reclamatiilor cetatenilor, precum si pentru consilierea victimelor.

Cei 14 castigatori de ieri vor fi Politisti pentru o zi, in care vor participa, alaturi de politistii de proximitate din zona, la activitatile desfasurate de agent, intr-o zi. Cel mai probabil, elevii vor imbraca chiar uniforme de proximitate, pentru ziua respectiva.

Politistii pe platou

Paralel cu activitatea politistilor de proximitate de la Politia Municipiului Zalau, pe platoul din fata Prefecturii Salaj au fost amenajate standuri cu materiale de interes pentru populatie, din partea Politiei de Proximitate, Serviciului Politiei Rutiere, Serviciului Management Resurse Umane si Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice.

Seful Politiei de Proximitate, inspector principal Dida Constantin, a prezentat pliante si afise cu activitatea politistilor, la stand fiind prezenti si reprezentantii Centrului de Prevenire Antidrog Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »