Elevi în practică la Jandarmeria Sălaj

Mihaela Oprea 7 ianuarie 2013 0
Elevi în practică la Jandarmeria Sălaj

Un număr de 11 elevi aflaţi în anul II de studiu la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni, respectiv la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani încep, de astăzi, perioada de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj. Aceştia vor desfăşura diferse activităţi specifice uniformei de jandarm, acţionând chiar şi pe teren cu echipajele unităţii.
Purtătorul de cuvânt al IJJ Sălaj, Isaia Micle, a declarat că stagiul de pregătire practică durează între 7 ianuarie – 15 februarie. “În primele două zile ale stagiului, elevii urmează un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor sălăjeni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică ale Inspectoratului. În perioada următoare, elevii vor executa misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă în activitatea profesională”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, principalele modalităţi de pregătire fiind însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la diferite misiuni de ordine publică, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor practice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »