Eleve accidentate pe trecerea de pietoni

Magazin Salajean 23 ianuarie 2012 0

Eleve accidentate pe trecerea de pietoni

Un accident usor de circulatie s-a transformat intr-o povara grea pentru simleuanul Dumitru M., in varsta de 46 de ani, dupa ce in cursul saptamanii, joi, a lovit pe trecerea de pietoni doua eleve de liceu. Conducatorul auto este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politistilor.

Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, accidentul s-a petrecut pe strada Simion Barnutiu din Simleu. In zona unei treceri de pietoni marcata si semnalizata corespunzator, soferul nu a acordat prioritate de trecere unor tinere de 16, respectiv 17 ani, care s-au angajat in traversarea strazii, ranindu-le usor. Fetele nu au acuzat dureri, motiv pentru care au refuzat sa fie transportate la spital, iar conducatorul auto a parasit locul accidentului, fara a anunta politia de producerea acestuia, se arata in informatia de presa.

Dupa aproape doua ore de la producerea evenimentului rutier, fetele s-au dus la spital acuzand dureri in diferite zone ale corpului, iar unitatea medicala a anuntat politia. Oamenii legii l-au identificat repede pe barbatul care a produs accidentul si l-au testat cu aparatul alcooltest, constatandu-se ca, in momentul producerii accidentului, acesta nu se gasea sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei. Pentru a nu ajunge in situatii similare, politistii reamintesc obligatiile conducatorilor auto ca, in cazul implicarii intr-un accident de circulatie, in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii unei persoane, sa anunte imediat politia, sa nu modifice sau sa stearga urmele accidentului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »