Dusi de jandarmi in salile de judecata

Magazin Salajean 21 octombrie 2010 0

Dusi de jandarmi in salile de judecata

De la inceputul anului, jandarmii salajeni au executat peste 700 de mandate de aducere a unor persoane in fata instantei de judecata. In doar o zi, jandarmii au intervenit pentru aducerea in salile de judecata a 45 de martori sau inculpati judecati in stare de libertate, care au refuzat sa se prezinta la proces.

Ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Cristian Bolfa, a declarat ca martorii sau inculpatii judecati in stare de libertate incearca, in majoritatea cazurilor, sa se sustraga de la prezenta in fata organelor de urmarire penala sau instantei de judecata. De la inceputul anului, jandarmii salajeni au executat nu mai putin de 705 mandate de aducere a unor persoane in fata instantei de judecata.

Cele mai multe mandate executate intr-o singura zi au fost in numar de 45, iar localitatea cea mai indepartata in care jandarmii salajeni au executat mandate de aducere a fost Constanta, a declarat purtatorul de cuvant.

Mandatul de aducere reprezinta actul procesual prin care se ordona conducerea unei persoane in fata organelor judiciare, iar aducerea propriu-zisa, actul de executare a mandatului, constituie un act procedural cu caracter de constrangere. Potrivit sursei mentionate anterior, persoana care se sustrage de la executarea unui mandat de aducere poate fi sanctionata de instanta de judecata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »