Dupa ce si-au vandut buletinele: Sase salajeni s-au trezit datori la magazinele din Cluj

Magazin Salajean 15 februarie 2012 0

Dupa ce si-au vandut buletinele: Sase salajeni s-au trezit datori la magazinele din ClujUn grup de persoane din judetele Salaj si Cluj au ajuns sa fie urmarite penal, dupa ce politistii de investigare a fraudelor au descoperit ca acestea au falsificat documentele pentru a cumpara, in numele unor localnici din Ileanda, electrocasnice in valoare de peste 38.000 de lei. Fapta acestora a iesit la iveala dupa ce firma de electrocasnice a transmis somatii persoanelor din Ileanda, atentionandu-le ca sunt restante la plata ratelor.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca aceste cinci persoane au procurat, in cursul anului 2009, actele de identitate ale mai multor localnici din Ileanda si, cu ajutorul acestora si a unor adeverinte de venit false, au cumparat produse electrocasnice de la magazine de profil din Dej si Gherla, pe care ulterior le-au vandut. Politistii de investigare a fraudelor de la Politia orasului Jibou cerceteaza cinci persoane sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals si uz de fals, inselaciune si complicitate. Salajenii Danut P., de 41 de ani, din Biusa, si Daniela M., de 39 de ani, din Ileanda, impreuna cu Ciprian C., de 33 de ani, Cristian I., de 31 de ani, ambii din judetul Cluj, au convins sase persoane din comuna Ileanda sa le dea actele de identitate, in schimbul carora le-au oferit cate 1.000 de lei. Actele ajungeau la Cosmina B., de 32 de ani, din Gherla, care era sef departament vanzari la magazinul de electrocasnice din Gherla. Acestia intocmeau apoi adeverinte de venit false pe numele persoanelor ale caror acte de identitate le aveau si, in baza acestora, incheiau contracte de creditare pe cinci ani, cu firma EFG Retail Service IFN SA, semnand in numele posesorilor de drept, a declarat Tincuta Dumuta.

Toata activitatea ilegala a iesit la iveala dupa ce firma creditoare, pentru ca nu si-a incasat ratele, a trimis somatii celor sase persoane din Ileanda. Oamenii au sesizat imediat organele legii. Prejudiciul evidentiat in facturile intocmite cu ocazia incheierii contractelor este de 38.600 de lei, a precizat sursa mentionata anterior.

Politistii au inceput urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals si uz de fals, inselaciune si complicitate. Legislatia in vigoare prevede pentru infractiunea de fals si uz de fals o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la doi ani, in timp ce pentru infractiunea de inselaciune, pedeapsa este inchisoare de la trei la 15 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »