După ce şi-a înjunghiat un prieten care-l colinda, criminalul din Bodia a fost trimis în judecată

Mihaela Oprea 18 ianuarie 2013 0
După ce şi-a înjunghiat un prieten care-l colinda, criminalul din Bodia a fost trimis în judecată

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Bodia, a fost trimis în judecată miercuri pentru săvârşirea infracţiunii de omor, după ce a înjunghiat mortal un prieten venit la acesta acasă să-l colinde de Crăciun. Magistraţii vor decide astăzi dacă bărbatul acuzat de omor, pe nume Daniel H., va rămâne în arest preventiv sau va fi cercetat în stare de libertate.
Dosarul a fost înregistrat, zilele trecute, la Tribunalul Sălaj. Purtătorul de cuvânt al instanţei de judecată, Brăduţa Ţăranu, ne-a declarat că, în cursul zilei de vineri, 18 ianuarie, instanţa va decide dacă inculpatul va fi lăsat în libertate pe parcursul derulării procesului sau va fi cercetat în stare de arest preventiv. “Astăzi se va verifica legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive în cazul inculpatului Daniel H., acuzat de infracţiunea de omor. Un termen intermediar de judecată va avea loc la finele lunii februarie”, a declarat Brăduţa Ţăranu.
Dacă va fi găsit vinovat, Daniel H. riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea pentru infracţiunea de omor de până la 15 ani.
Pe de altă parte, inculpatul va trebui să dea socoteală şi familiei bărbatului ucis în noaptea de Crăciun. Nouă persoane, membri ai familiei decedatului, s-au constituit ca părţi civile în dosarul în care Daniel H. este acuzat de omor pentru a cere inculpatului daune morale sau materiale.
Reamintim că şocanta întâmplare a avut loc în noaptea de 25 spre 26 decembrie, anul trecut, la locuinţa inculpatului Daniel H. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că agresorul a fost cel care a sunat după ajutor, după ce şi-a văzut prietenul căzut la pământ. “În noaptea de 26 decembrie, în jurul orei 2, Daniel H., în vârstă de 44 de ani, din localitatea Bodia, a apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă la el acasă, relatând faptul că a înţepat un prieten cu un cuţit în picior şi că are nevoie de asistenţă medicală”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, la faţa locului a fost trimisă o ambulanţă, între timp ajungând la casa apelantului şi poliţiştii. “Un bărbat pe nume Giurgiu P., în vârstă de 40 de ani, din Zalău, era căzut în faţa casei şi pierduse o cantitate mare de sânge. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de ambulanţieri, acesta a decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Se pare că totul a început de la o ceartă iscată între agresor şi victimă, pe fondul consumului de alcool. “În a doua zi de Crăciun, Giurgiu P. s-a dus la prietenul său care locuieşte în Bodia. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict spontan. Gazda a luat un cuţit şi l-a înţepat pe zălăuan în partea superioară a piciorului drept. În acel moment, victima a spus că pleacă spre casă şi a ieşit din locuinţă”, a declarat Dumuţa.
Din relatările purtătorului de cuvânt, cuţitul pare să fi străpuns artera femurală a bărbatului, astfel încât acesta nu a avut nicio şansă. Trupul neînsufleţit al zălăuanului a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.
Suspectul Daniel H. a fost reţinut de către oamenii legii şi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, care a emis un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »