După ce a vrut să-şi omoare soţul, o sălăjeancă a primit doar 2 ani de închisoare

Mihaela Oprea 1 octombrie 2012 1
După ce a vrut să-şi omoare soţul, o sălăjeancă a primit doar 2 ani de închisoare

Femeia în vârstă de 37 de ani, din localitatea Cerîşa, trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, după ce şi-a înjunghiat soţul, a fost condamnată la închisoare. Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis pentru fapta săvârşită de inculpată o pedeapsă de 2 ani şi şase luni în spatele gratiilor. Pe lângă aceasta, femeia va trebui să plătească şi cheltuielile de spitalizare ale soţului şi cele de judecată.
Potrivit soluţiei date de instanţa menţionată, inculpata Lucia V., deţinută în Penitenciarul Arad, a fost condamnată pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat la 2 ani şi şase luni de închisoare, precum şi interzicerea drepturilor pe o durată de un an, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. De asemenea, judecătorii au decis menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatei şi deduce din pedeapsă prevenţia, începând cu data de 5 mai anul curent, până la pronunţarea sentinţei.
Instanţa a dispus şi păstrarea la camera de corpuri delicte a Tribunalului Sălaj respectiv camera de corpuri delicte a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, până la soluţionarea definitivă a cauzei, a următoarelor mijloace materiale de probă: un cuţit din metal cu mâner înfăşurat în bandă adezivă şi o lungime a lamei de 13 centimetri şi o pereche de papuci de casă din cauciuc.
Soţul femeii nu i-a cerut despăgubiri acesteia în instanţă. Cu toate acestea, Lucia V. a fost obligată să achite suma de aproximativ 1.760 de lei către Spitalul Judeţean de Uurgenţă Zalău, 553 de lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj, precum şi suma de 400 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Reamintim că tragica întâmplare s-a petrecut în luna mai a acestui an, pornind de la o ceartă aprinsă iscată într-o familie de romi din localitatea Cerîşa, comuna Halmăşd. “La un moment dat, partea vătămată a aruncat cu un cuţit către partea învinuită aflată în cealaltă încăpere, însă nu a nimerit-o. Apoi inculpata a luat cuţitul de jos, a intrat în încăperea unde se afla soţul şi a aplicat o lovitură cu cuţitul în zona pieptului, punându-i viaţa în pericol”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Mirela Lazoc.
În data de 6 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au prezentat inculpata instanţei de judecată menţionate anterior cu propunerea de arestare preventivă. În cauză, instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatei, acuzată de comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, pe o durată de 29 zile.
Neînţelegerile între cei doi soţi, Petru şi Lucia V., par să fi pornit din cauza consumului de alcool. Primarul comunei Halmăşd, Gavril Puşcaş, ne-a spus că bărbatul are unele probleme de sănătate, fiindu-i interzis să consume alcool, motiv pentru care ar fi început scandalul. “Cred că acest conflict familial s-a produs pe fondul consumului de alcool, soţia reproşându-i soţului că nu are voie să consume băuturi alcoolice, din cauza stării de sănătate. Nu cunosc dacă au mai avut loc altercaţii între cei doi”, a afirmat edilul.
Potrivit acestuia, cei doi soţi sunt părinţii a şapte copii, dintre care patru sunt în întreţinere, iar doi s-au mutat la casele lor.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 1 octombrie 2012 at 09:23 - Reply

    cel mai prost instructor SACOTA SJ 11 ACV,ii varza!!

Lasa un Raspuns »