După ce au fost muşcaţi de căpuşe: Cinci sălăjeni au ajuns la Urgenţă

Magazin Salajean 17 mai 2011 0

După ce au fost muşcaţi de căpuşe: Cinci sălăjeni au ajuns la Urgenţă

Peste 300 de sălăjeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, în week-end, între pacienţi numărându-se şi cinci persoane muşcate de căpuşe. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Codruţa Puşcaş, ne-a declarat că a fost vorba de doi minori şi trei adulţi, toţi trataţi în Urgenţă. „Am avut cinci pacienţi cu plăgi rezultate în urma unor muşcături de căpuşe: un băieţel de trei ani, din Crişeni, un băieţel de şapte ani, din Timişoara, două femei, una în vârstă de 55 de ani, din Agrij şi alta în vârstă de 62 de ani, din Zalău, precum şi un bărbat de 54 de ani, din Zalău. Toţi au fost trataţi în Urgenţă, nefiind necesară spitalizarea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, alte trei persoane au necesitat îngrijiri după ce au fost muşcate de câini. „Cu astfel de plăgi au ajuns la UPU o fetiţă de un an şi şapte luni, precum şi doi adulţi: un bărbat de 61 de ani, din Zalău, şi o femeie de 38 de ani, tot din Zalău. Plăgile au fost superficiale, iar pacienţii nu au fost spitalizaţi”, a declarat Codruţa Puşcaş.

Fracturi şi entorse – ca în plină iarnă

Tot în week-end, la Urgenţă au ajuns 79 de pacienţi cu fracturi, entorse şi contuzii, acest tip de afecţiuni fiind cele mai multe în topul urgenţelor. Alte 22 de persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arterială, în timp ce 33 de sălăjeni au primit tratament împotriva afecţiunilor aparatului digestiv, ei fiind diagnosticaţi cu gastrite, enterocolite şi gastroduodenite.

Medicii au mai tratat trei cazuri de colică biliară, unul de apendicită, iar 12 gravide au avut nevoie de ajutor specalizat pentru a aduce pe lume bebeluşi. Week-endul a fost marcat şi de prezenţa a patru sălăjeni care au ţinut să bea peste măsură, ajungând, în final, în stare de ebrietate la Urgenţă, iar opt persoane au fost aduse la UPU cu răni după ce au fost implicate în accidente rutiere şi agresiuni. Din totalul de 331 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 76 de pacienţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »