Duminica se da ceasul cu o ora inainte

Magazin Salajean 23 martie 2012 0

Duminica se da ceasul cu o ora inainteTrecerea la ora de vara, la finele acestei saptamani, va ridica salajenii din asternuturi cu o ora mai devreme. Anul acesta se va trece la ora de vara in data de 25 martie, mai precis in noaptea de sambata spre duminica. Astfel, ora 3 va deveni ora 4, iar diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal, numit si GMT, va fi de trei ore. Ziua de 28 martie, duminica, va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore. Se va reveni la timpul legal roman in data de 28 octombrie.

Sistemul prin care se da ceasul inainte pentru a trece la ora de vara si inapoi pentru a trece la ora de iarna are ca scop folosirea cat mai eficienta a luminii soarelui. Astfel, principalele activitati umane se pot desfasura in mare parte pe timpul zilei, economisind energie electrica, iar oamenii pot fi mai aproape de un ritm natural de viata.

Ora de vara si timpul legal au un rol important in calculele astrologice. A fost reintrodusa in tara in anul 1979 si recalculata in 1997, dar a functionat si la mijlocul secolului XX. In programele de astrologie, ora de vara apare sub numele

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »