Drumuri si Poduri Salaj SA va fi licitata cu strigare

Magazin Salajean 4 decembrie 2006 0

Privatizarea – vanzarea pachetului de actiuni pe care Consiliul Judetean il detine la SC Drumuri si Poduri Salaj SA va avea loc prin procedeul licitatiei publice deschise cu strigare, iar pretul de pornire al licitatiei va fi cel stabilit prin expertiza, dar nu mai mic decat valoarea nominativa totala a pachetului de actiuni, care este de 11 miliarde lei – au hotarat consilierii judeteni in sedinta de joi, 30 noiembrie. O alta modalitate de privatizare – vanzare a pachetului de actiuni ar fi fost cea a negocierii directe, dar consilierii au ales licitatia deschisa pe motiv ca aceasta ar fi mai transparenta. Totodata s-a mai stabilit ca in cazul in care cei interesati de cumpararea pachetului de actiuni nu vor oferi pretul de pornire, se va aplica procedeul licitatiei olandeze, care presupune scaderea pretului de pornire a licitatiei. Poate ca acest lucru va insemna demararea cu stangul a acestui proces, avand in vedere faptul ca in judet exista un precendent in privatizarea prin licitatie in stil olandez. Este vorba de privatizarea celor 3 societati mari din Salaj, ale caror nume nu le mai dam, doar ca in licitatie aparea numele controversatului om de afaceri Viorel Stiube, care a fost cercetat ani la rand de catre politistii si procurorii din cadrul serviciilor de Combatere a Criminalitatii.

Pe de alta parte, societatea, in cazul careia s-au pornit deja motoarele privatizarii, are o datorie mai mare de 35 de miliarde de lei, iar valoarea activa a societatii este de 28 de miliarde. Consilierii judeteni au stabilit si o comisie de licitatie, formata din secretarul general al judetului, Mircea Chisu, directorul economic al CJS, Viorica Mesesan si directorul tehnic, Mircea Pop.

Consultant al procesului de privatizare este o firma clujeana – Interdealer, care va urmari absolut toate etapele prin care va trece societatea in drum spre privatizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »