Drumuri blocate şi incendii, din cauza furtunii

Mihaela Oprea 30 iulie 2012 0
Drumuri blocate şi incendii, din cauza furtunii

Furtuna năprasnică care a lovit Sălajul în weekend-ul trecut a blocat mai multe drumuri publice, după ce rafalele puternice de vânt au smuls copacii din rădăcini şi i-a aruncat pe carosabil. Mai mult, un gospodar a rămas fără două tone de cereale şi alte bunuri din gospodărie, anexa în care erau depozitate fiind lovită de trănset.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat că echipajele au fost solicitate duminică noaptea să intervină la trei deblocări de drumuri, furtuna doborând mai mulţi copaci şi crengi pe mai multe drumuri din întreg judeţul. “Garda de intervenţie Ileanda a fost solicitată să intervină, sâmbătă seara, pentru a degaja drumul judeţean 109 E, pe raza localităţii Chizeni, de bucăţi de copac prăbuşite pe carosabil, blocând un sens de mers. De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, pompierii cehani au intervenit de două ori pentru a degaja drumurile DC 14, între localităţile Sălăţig şi Deja, şi drumul DJ 4108 D, între localităţile Naimon şi Verevghi. În toate cazurile, echipajele de intervenţie au degajat în cel mai scurt timp drumurile de copacii prăbuşiţi”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Din nefericire, furtuna a provocat şi pagube materiale, după ce un trăsnet a lovit anexa unei gospodării din localitatea Horatu Crasnei. Potrivit sursei citate anterior, un trăsnet a lovit şura unui gospodar din sat. “Un incendiu a izbucnit la şura unei gospodării din localitatea Horoatu Cransei. Anexa a fost lovită de trăsnet, care a generat incendiul arzând acoperişul pe circa 60 metri pătraţi”, a precizat Jacodi. De asemenea, în incendiu au ars două tone de cereale, o motocositoare şi alte bunuri depozitate în anexă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »