Doua kilograme de aur furate la Zalau

Magazin Salajean 7 octombrie 2010 0

Doua kilograme de aur furate la ZalauAproape toate bijuteriile din aur, in valoare de aproximativ 230.000 de lei, aflate intr-un magazin din Complexul Comercial Silvania Zalau, au fost furate, in noaptea de marti spre miercuri, autorul furtului ramanand peste noapte in cladire pentru a da lovitura. Surse oficiale din cadrul complexului, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat ca autorul furtului trebuie sa fi planuit bine spargerea si sa cunoasca sistemul de paza al complexului, dat fiind ca a stiut cum sa se deplaseze in interior pentru a nu declansa alarma cu senzorii de miscare amplasati in imobil.

Agentul de paza al Complexului Comercial Silvania Zalau a fost cel care a anuntat autoritatile, miercuri dimineata, ca magazinul de bijuterii de la etajul intai al imobilului a fost pradat de hoti. Politia Municipiului Zalau a fost sesizata, miercuri dimineata, in jurul orei 9.30, despre faptul ca o persoana necunoscuta a patruns in magazinul Complex Silvania, de unde a sustras o cantitate insemnata de bijuterii din aur. La fata locului s-au deplasat echipe de politisti care au efectuat cercetari, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Maria Cristea.

Insa nici acum politistii nu sunt siguri de cum a actionat respectivul. Se presupune ca autorul ar fi ramas peste noapte in magazin, de unde a sustras peste doua kilograme de bijuterii din aur, valoarea estimata a acestora fiind de aproximativ 230.000 de lei. Incarcat cu marfa, acesta si-a facut iesirea pe unul dintre geamurile complexului de la acelasi etaj, a afirmat purtatorul de cuvant. Potrivit sursei mentionate, in urma cercetarilor, organele de politie nu au descoperit nicio urma care sa dovedeasca patrunderea prin efractie a hotului, astfel ca nu se poate vorbi de spargere.

In fapt, lovitura data de hot a fost cu atat mai usoara cu cat magazinul nu este dotat cu camere de supraveghere.

Surse oficiale din cadrul Complexului Comercial Silvania, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat insa ca spargerea nu a putut fi data doar de catre o persoana, dat fiind ca au furat din magazin aproape toate bijuteriile din aur. Potrivit acestora, autori necunoscuti cunosc bine sistemul de alarma, daca au stiut pe unde sa se deplaseze ca sa nu declanseze sistemul de alarma cu senzorii de miscare amplasati in cladire. De asemenea, sursele respective au declarat ca hotii au sustras toate bijuteriile din aur care nu se aflau incuiate in seif, dar ca nu au putut deschide seiful, desi au incercat acest lucru.

Politistii continua investigatiile pentru prinderea si identificarea autorilor, pentru recuperarea prejudiciului si stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs furtul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »