Două incendii în doar o oră

Andreea Vilcovschi 12 ianuarie 2013 0
Două incendii în doar o oră

Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină pentru a stingerea a două incendii pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 ianuarie, în localităţile Mirşid şi Borla.

După cum ne-a declarat Lucian Jakodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” Sălaj, primul incendiu a izbucnit în jurul orei 13.20, la o anexă a unei gospodării din Mirşid. „Cauza probabilă a fost nesupravegherea focului la o afumătorie, de unde flăcările s-au propagat la acoperişul locuinţei situate în imediata vecinătate”, a precizat Jakodi. Potrivit acestuia, în foc a ars nu doar acoperişul locuinţei, ci şi electrocasnice, obiecte de mobilier, 500 kg de porumb, 500 kg de grâu şi a fost degradat planşeul şi pereţii imobilului.

La mai puţin de o oră, pompierii Detaşamentului Zalău din cadrul ISU Sălaj au fost solicitaţi din nou, de această dată în localitatea Borla, comuna Bocşa, pentru a stinge incendiul izbucnit la acoperişul unei case. „Cel mai probabil, focul a pornit de la coşul de fum deteriorat al cazanului de încălzire. Flăcările s-au extins cu repeziciune la mansarda casei şi la acoperiş”, a mai spus reprezentantul ISU „Porolissum”, adăugând că incendiul a distrus acoperişul casei, mobilierul din două camere, geamul, uşile şi un televizor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »