Doua incendii cauzate de scurtcircuite electrice

Magazin Salajean 9 februarie 2010 0

Doua incendii cauzate de scurtcircuite electricePompierii militari au fost chemati, in decursul a doua zile, la doua incendii in municipiul Zalau, ambele produse in urma unor scurtcircuite electrice. Primul a avut loc duminica dimineata, in jurul orei 7:00, la un operator economic situat in zona garii municipiului Zalau. Dupa ce au stins flacarile, pompierii militari au stabilit drept cauza probabila de incendiu un scurtcitcuit electric declansat la un conductor electric.

A ars instalatia electrica din tabloul de distributie, precum si deseuri din hartie si din mase plastice. Al doile caz inregistrat a avut loc, luni dimineata, in jurul orei 6:00, la anexa unei ferme pomicole de pe strada Cerbului Nr. 2 din Zalau. Cauza probabila de incendiu a fost tot un scurtcircuit electric.

A ars un raft din lemn si s-au degradat mai multe obiecte depozitate acolo: un monitor de calculator, doua motoare electrice, un flex, o bormasina si mai multe prize.

Datorita unui numar din ce in ce mai ridicat de incendii declansate din cauza scurtcircuitelor electrice, dorim pe aceasta cale, sa reamintim cetatenilor, cateva recomandari pentru prevenirea acestor situatii de urgenta care pot duce la insemnate pierderi materiale sau chiar de vieti omenesti.

Si anume, la instalatiile sau echipamentele electrice din locuintele si gospodariile populatiei se interzice utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, intrerupatoarelor ori a dispozitivelor de protectie cu defectiuni sau cu improvizatii. Este interzisa suprasolicitarea retelei electrice prin folosirea simultana a mai multor receptori ori nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de calcat, resou, radiator, si altele.

Totodata, se interzice folosirea sigurantelor fuzibile supradimen-sionate prin inlocuirea cu lita a fuzibilului calibrat, ne-a comunicat Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »