Două gospodării au ars dintr-un foc la Şimleu

Magazin Salajean 5 mai 2011 0

Două gospodării au ars dintr-un foc la Şimleu

Anexa unei gospodării din oraşul Şimleu Silvaniei a luat foc, în dupa-amiaza zilei de marţi, din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică. În scurt timp, focul s-a extins şi la gospodăria vecinului, care a observat flăcările şi a anunţat imediat pompierii. Spre ghinionul proprietarilor, şi pompierii au întâmpinat greutăţi în stingerea incendiului, din cauză că furnizarea apei în zonă era sistată în vederea unor lucrări de reparaţii.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că în momentul producerii incendiului, proprietarul nu era acasă. Cadrele Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei au intervenit marţi, în jurul orei 16, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării de pe Strada Armatei din localitate. La momentul izbucnirii incendiului proprietarul nu era acasă, astfel că au ars şopronul, lemne de foc şi alte obiecte din anexă, respectiv: un dulap, două biciclete, o moară de mălai, un polizor, piese de mobilier, geamuri etc., a precizat Jacodi.

Însă, până la intervenţia pompierilor, focul s-a propagat şi în gospodăria vecinului, la o anexă având perete comun cu clădirea cuprinsă de flăcări. Intervenţia pompierilor militari a fost îngreunată din cauza faptului că în zonă era întreruptă furnizarea apei în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii. A fost nevoie astfel de sprijinul pompierilor militari de la Garda de intervenţie Nr. 2 Nuşfalău pentru a stinge incendiul. A ars din gospodăria vecină acoperişul pe circa 50 de metri pătraţi, materiale lemnoase şi aproximativ patru metri pătraţi de tavan, a afirmat purtătorul de cuvânt. Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate de pompieri, cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit electric din cauza unor conductori improvizaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »