Dosare penale pentru şoferi infractori

Mihaela Oprea 28 ianuarie 2013 2
Dosare penale pentru şoferi infractori

Nu mai puţin de patru conducători auto s-au ales week-end-ul trecut cu dosare de cercetare penală, după ce au fost surprinşi în trafic, de către poliţiştii sălăjeni, încălcând reguli de circulaţie. Dintre aceştia, doi nu au trecut testul cu aparatul alcooltest.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că, vineri după-amiaza, poliţiştii din Lozna, în timp ce desfăşurau activităţi de dirijare şi control a traficului rutier pe DJ 109E, au oprit pentru control un autovehicul condus de Mihail L.B., de 40 de ani, din Lozna. “Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto documentele, împrejurare în care au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt.
În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3.40, poliţiştii rutieri au identificat în trafic, pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiu, un autoturism condus de Robert D., din Şamşud, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,51 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.
Duminică dimineaţa a venit rândul şoferiţei Anda L., de 24 de ani, din Cluj-Napoca, să sufle în alcooltest, aceasta fiind oprită în trafic pe strada Gheorghe Doja din municipiu de către poliţiştii rutieri. Tânăra a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceste două cazuri, oamenii legii au întocmit pe numele şoferilor actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Spre seară, agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Zalău au identificat în trafic un autoturism ce avea montate numere de circulaţie provizorii, condus de Daniela D., de 27 de ani, din Zalău. În urma verificării documentelor, poliţiştii au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie pentru numere era expirată. În cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 30 ianuarie 2013 at 14:03 - Reply

    DA PE POLITISTI CINE II PUNE SA SUFLE?

  2. Anonim 30 ianuarie 2013 at 22:16 - Reply

    pe politisti? cand sunt la volan si sunt opriti in trafic de politia rutiera, sunt pusi sa sufle in alcooltest de catre acestia din urma.

Lasa un Raspuns »