Dosare penale pentru numere de înmatriculare false

Mihaela Oprea 16 octombrie 2012 1
Dosare penale pentru numere de înmatriculare false

Poliţiştii sălăjeni au identificat în trafic, în ultima perioadă, pe drumurile din judeţ, mai multe autovehicule care aveau montate numere de înmatriculare emise de autorităţile maghiare, fără drept de circulaţie pe teritoriul României, conducătorii auto în cauză riscând pedepse cu închisoarea pentru conducerea unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în ţara noastră.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, oamenii legii au identificat şase conducători auto aflaţi la volanul unor autoturisme care aveau montate astfel de numere de înmatriculare emise de autorităţile maghiare, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală. “Este vorba de un tip de plăcuţe de înmatriculare eliberate de autorităţile maghiare în scop de probă, experiment sau încercare, fabricanţilor de autovehicule, atelierelor de reparaţii sau comercianţilor de autovehicule. Aceste numere nu sunt legate de un autoturism anume, ci de firma în cauză. În cazul utilizării lor, este imperios necesară folosirea unei foi de parcurs, iar autovehiculele pe care sunt montate nu pot circula în afara Ungariei”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, utilizarea în ţara noastră a acestui gen de numere de înmatriculare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea. Mai precis, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, legislaţia prevede pedepse cu închisoarea de la şase luni la 2 ani.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 17 octombrie 2012 at 23:51 - Reply

    sa suga pwla politia de inculti.aceste numere pot circula pe tot teritoriul europei.au asigurari valabile pe toata europa.daca in germania politia zice ca is valabile si nu le face nimic soferilor se afla cate un roman handicapat sa fwta meciu si sa se creada D-zeu peste tot Zalaul.

Lasa un Raspuns »