Dosar penal pentru furt de cupru şi curent electric

Magazin Salajean 6 iunie 2011 0

Dosar penal pentru furt de cupru şi curent electric

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Lozna, s-a ales cu un dosar de cercetare pentru furt calificat, după ce, la finele săptămânii trecute, poliţiştii au găsit la locuinţa acestuia o cantitate nejustificată de sârmă de cupru. Mai mult, oamenii legii au descoperit că bărbatul şi-a asigurat curentul electric gratuit, prin legături improvizate la reţeaua centrală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii Postului Comunal Lozna, sprijiniţi de lucrătorii Direcţiei de Pază şi Intervenţie Rapidă, au efectuat, joi, o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Mihail B., de 38 de ani, din Lozna, suspect de comiterea mai multor furturi de sârmă de cupru de la sătenii din comună. La locuinţa acestuia, poliţiştii au găsit mai multe bunuri a căror provenienţă bărbatul nu a putut-o justifica, dar şi un branşament electric ilegal cu ajutorul căruia acesta îşi lumina locuinţa. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, a declarat purtătorul de cuvânt.

Bunurile găsite în casa suspectului au fost ridicate de către oamenii legii, care vor face investigaţii pentru a identifica provenienţa acestora. Reprezentanţii SC Electrica S.A. au fost solicitaţi pentru evaluarea prejudiciului comis de bărbat prin furtul de energie electrică.

Mopedist prins beat în trafic

Un jibouan în vârstă de 34 de ani a rămas fără permisul de conducere, după ce, la finele săptămânii trecute, a fost implicat cu mopedul pe care-l conducea într-un accidentat uşor de circulaţie în Jibou. Măsura a fost luată de poliţişti nu din pricina accidentului, ci pentru faptul că acesta conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit datelor Poliţiei Sălaj, accidentul s-a produs când Iosif M., în timp ce conducea un moped spre localitatea Prodăneşti, a pierdut controlul ghidonului şi a intrat în şanţ. Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au testat pe mopedist cu aparatul alcooltest, aparatul indicând o concentraţie alcoolică de 0,66 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. În urma impactului, tânărul a suferit câteva leziuni uşoare. Din fericire, pasagerul pe moped, chiar sora sa, a scăpat fără nicio zgârietură pentru că purta cască de protecţie.

Plăteşti mai mult, primeşti mai puţin

Un maramureşean în vârstă de 44 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, după ce un localnic din Cheud a sesizat săptămâna trecută, joi, poliţia că a fost înşelat de acesta la achiziţionarea de cherestea. Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliţia Sălaj, oamenii legii au început imediat cercetările, găsindu-l la scurt timp pe maramureşean. Poliţiştii din Năpradea au fost sesizaţi, joi, de către un localnic de 54 de ani, din localitatea Cheud, că a fost înşelat de către un cetăţean care i-a vândut o cantitate de cherestea mai mică, deşi în plătise preţul pentru un metru cub. Poliţiştii l-au identificat imediat pe vânzător, respectiv Vasile L., de 44 de ani, din judeţul Mureş. În urma măsurării cantităţii de cherestea, oamenii legii au constatat că acesta îi vânduse năprădeanului 0,446 de metri cubi, deşi încasase 600 de lei, contravaloarea unui metru cub, se arată în informaţia de presă.

Din discuţiile purtate cu poliţiştii posturilor de poliţie limitrofe, poliţiştii din Năpradea au aflat că mureşeanul ar mai fi înşelat, prin aceeaşi metodă, şi alte persoane. Deocamdată, L. Vasile este cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune comisă faţă de localnicul din Cheud.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »