Doi soferi salajeni, acuzati de ucidere din culpa

Magazin Salajean 7 mai 2012 0

Doi soferi salajeni, acuzati de ucidere din culpaDoi salajeni au fost trimisi in judecata, zilele trecute, pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, dupa ce au provocat accidente de circulatie soldate cu moartea unor pasageri in autovehicule. Daca vor fi gasiti vinovati, ambii risca sa-si petreaca urmatorii 5 ani in spatele gratiilor.

Captiv in cursa mortii

Unul dintre cei trimisi in judecata pentru ucidere din culpa este Vasile Grama, un tanar de 24 de ani, din localitatea Dersida, care, din cauza neatentiei la volan, a provocat un accident mortal de circulatie chiar in Noaptea de Craciun a anului 2010. Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Simleu Silvaniei, Maria Man, ne-a declarat ca faptele s-au petrecut in timp ce invinuitul Vasile Dorin Grama conducea un autoturism marca BMW intre localitatile Bobota si Sarmasag, pe timp de noapte, pe drum neiluminat si carosabil umed. Acesta era insotit in autoturism de martorul Marius Gabriel Bolos, care ocupa locul din dreapta fata si purta centura de siguranta, si victima Dumitru Alin Faiceac, aflata pe bancheta din spatele masinii. Din cauza neatentiei la volan, conducatorul auto a parasit partea carosabila si a intrat in sant, Dumitru Alin Faiceac decedand pe loc, ne-a declarat Maria Man.

Soferului Vasile Dorin Grama i-a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa, ulterior, in data de 27 aprilie a anului in curs, fiind trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii mentionate.

Tragedia pare sa-l fi ocolit la vremea respectiva pe martorul Marius Gabriel Bolos. Din nefericire, acesta a fost implicat, in urma cu aproximativ o saptamana, intr-o altercatie la discoteca organizata la Caminul Cultural din Chiesd, care i-a adus sfarsitul. Mai precis, tanarul in varsta de 22 de ani a fost lovit cu pumnul in fata de doi tineri din Dersida, ulterior fiind batut chiar de agentul de paza al discotecii, care i-a dat doi pumni in fata, tinand cheile masinii in mana, iar apoi lovindu-l in cap cu o sticla de sampanie. A fost transportat in stare de incostienta la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, ulterior la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde in data de 2 mai a decedat. Agentul de paza, Vlad Gheorghe Tout, in varsta de 41 de ani, a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice.

In lipsa martorului Marius Gabriel Bolos la procesul in care Vasile Dorin Grama este acuzat de ucidere din culpa, va ramane declaratia data de acesta dupa producerea accidentului de circulatie.

Proiectat de pe tractor

Celalalt sofer trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa este Gavril Opris, un barbat in varsta de 67 de ani, din Halmasd. Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Simleu Silvaniei in data de 17 aprilie. Potrivit sursei citate anterior, in acest caz, fapta a avut loc in data de 3 iulie 2010, cand inculpatul, conducand un tractor pe directia Sinteu – Halmasd, avand ca pasager pe aripa stanga a tractorului pe Vasile Mosincat, in varsta de 64 de ani, din aceeasi localitate, a pierdut controlul volanului si a iesit cu tractorul inafara carosabilului, rasturnandu-se in sant. In urma accidentului, Vasile Mosincat a fost proiectat pe acostament si ranit grav, conducatorul tractorului suferind leziuni usoare. Victima a fost transportata ulterior la Spitalul orasenesc din Simleu Silvaniei, insa, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata, barbatul a decedat.

Legea prevede pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi conducatori auto acuzati de ucidere din culpa ar putea ajunge dupa gratii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »