Doi soferi de Audi, prinsi bauti la volan

Magazin Salajean 6 ianuarie 2012 0

Doi soferi de Audi, prinsi bauti la volanConducerea autoturismelor sub influenta bauturilor alcoolice s-a lasat cu dosare de cercetare penala pentru doi soferi zalauani. Acestia au fost identificati in timpul controalelor desfasurate miercuri de politisti pe strazile din municipiu ca au consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan.

Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, unul dintre soferi, mai precis o tanara in varsta de 29 de ani, din Zalau, a fost surprins de oamenii legii in timp ce conducea un autoturism marca Audi pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiu. Soferita, Florina T., a fost testata cu aparatul alcooltest, acesta indicand o imbibatie alcoolica de 0,72 miligrame/litru de alcool pur in aerul expirat.

Dupa 20 de minute, politistii au oprit pentru control un alt autoturism Audi, pe strada Kiss Karoly din municipiu, la volanul caruia se afla Adrian B., de 26 de ani, din Zalau. In urma verificarilor, oamenii legii au aflat ca permisul de conducere al tanarului fusese retinut, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat inca din data de 15 iulie anul trecut. Mai mult, testarea cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de 0,47 miligrame/litru de alcool pur in aerul expirat, insa soferul a refuzat sa se deplaseze la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange.

Soferita va raspunde penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana ce are o imbibatie alcoolica de peste 0,8 grame/litru de alcool pur in sange. In afara consumului de alcool la volan, tanarul va mai fi cercetat penal si pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana a carui permis de conducere a fost retinut si sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »