Doi fraţi minori, muşcaţi de şobolani

Magazin Salajean 12 aprilie 2011 0

Doi fraţi minori, muşcaţi de şobolani

Aproape 300 de sălăjeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, în week-end, cele mai multe cazuri – 70 -fiind plăgi, fracturi, entorse şi politraumatisme. Pe lângă aceste cazuri, alte 19 persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arterială, în timp ce alţi 16 sălăjeni au fost diagnosticaţi cu gastrite, gastroduodenite şi enterocolite.

Medicii au mai tratat trei cazuri de colică abdominală şi patru cazuri de colică biliară, iar şapte gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi.

Week-endul a fost marcat şi de prezenţa a trei sălăjeni care au ţinut să bea peste măsură, ajungând, în final, în stare de ebrietate la Urgenţă, dar şi de cea a cinci ghinionişti care au fost nevoiţi să apeleze la medic după ce au fost muşcaţi de animale. Astfel, doi fraţi din localitatea Voivodeni au fost muşcaţi de şobolani, fiecare de mâna dreaptă. Este vorba de o fetiţă de 5 ani şi de fratele ei care abia a împlinit un an. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, ne-a declarat că micuţii au fost trataţi în Urgenţă, li s-a administrat vaccinul antirabic şi nu a fost necesară spitalizarea lor. De asemenea, medicii din UPU au mai tratat o femeie de 67 de ani, din localitatea Meseşenii de Jos, o adolescentă de 14 ani şi un bărbat din Zalău, toţi trei suferind plăgi prin muşcătură de câine. Tot la UPU au ajuns şi nouă persoane rănite în accidente rutiere şi un sălăjean care a fost rănit în urma unei agresiuni. Din totalul de 288 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 79 de pacienţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »