Doi contrabandisti zalauani, arestati la granita cu Ucraina

Magazin Salajean 5 octombrie 2010 0

Doi contrabandisti zalauani, arestati la granita cu Ucraina

Doi tineri din Zalau, cu varste de 20 si 21 de ani, parte dintr-un grup de contrabandisti de tigari, au fost prinsi in noaptea de sambata spre duminica de catre politistii de frontiera maramureseni, in timp ce incercau sa treaca peste granita, in Ucraina, tigari in valoare de peste 200.000 de lei. Oamenii legii au tras opt focuri de arma pentru prinderea acestora, insa suspectii au demarat cu masina in tromba.

Politistii de frontiera maramureseni au declansat, in noaptea de 2 spre 3 octombrie, o actiune pentru destructurarea unei grupari infractionale axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana in zona SPF Sarasau. In timpul actiunii, oamenii legii au observat pe DN 19, la aproximativ 600 de metri de linia de frontiera, un grup de persoane care transportau si incarcau intr-un microbuz de culoare alba mai multe colete voluminoase.

Pentru ca persoanele in cauza nu s-au supus indicatiilor, politistii au fost nevoiti sa execute mai multe focuri de avertisment. S-a procedat la somarea prin voce a celor in cauza si, din cauza ca acestia nu s-au supus, au fost executate opt focuri de avertisment in plan vertical. Microbuzul in cauza a demarat in tromba spre localitatea Huta Certeze. In aceste conditii s-a trecut imediat la urmarirea autovehiculului. Conducatorul acestuia, incercand sa scape de sub urmarire, a intrat in curtea numitului Petru B., din localitatea Huta Certeze. La scurt timp, soferul microbuzului, identificat in persoana numitului Ovidiu C., in varsta de 21 de ani, din municipiul Zalau, a fost retinut, a precizat Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Maramures.

De asemenea, au mai fost retinuti doi complici, Marius O., de 20 de ani, tot din Zalau, si Vasile P., in varsta de 25 de ani, din Seini. In urma actiunii, politistii au confiscat 47 de baxuri care contineau 23.500 de pachete de tigari, in valoare de 201.000 lei.

In urma verificarilor si cercetarilor intreprinse ulterior a fost identificat si liderul acestei grupari infractionale in persoana lui G.R., precum si o alta persoana implicata, respectiv Marin C., in varsta de 41 de ani, din localitatea Seini, care aveau si rolul de antemergatori in asigurarea transportului marfii de contrabanda, folosind in acest sens mai multe autoturisme.

Celor sapte persoane li s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contra-banda, iar microbuzul si autoturismul folosite in activitatea infractionala au fost indisponibilizate. Pentru Marin C., Marius O., Ovidiu C. si Vasile P., s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, ieri fiind prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva. Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale, a identificarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »