Doi angajaţi CFR, cercetaţi pentru furt de motorină

Mihaela Oprea 18 ianuarie 2013 6
Doi angajaţi CFR, cercetaţi pentru furt de motorină

Doi sălăjeni în vârstă de 36 şi 43 de ani, angajaţi ai CFR, sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în seviciu contra intereselor publice, complicitate la delapidare şi pătrundere în zona de siguranţă a căii ferate, după ce au fost prinşi de poliţişti furând motorină dintr-un automotor – un vehicul de cale ferată.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că suspecţii au fost identificaţi în timpul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea furturilor de carburanţi din automotoarele şi locomotivele CFR. “În data de 17 ianuraie, poliţişti de la Biroul Judeţean de Transporturi Feroviare au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de carburanţi din automotoarele şi locomotivele CFR. Cu această ocazie, au fost prinşi în flagarant, într-o haltă, doi bărbaţi respectiv Ioan C., de 36 de ani, din Jibou, şi Viorel G., de 43 de ani, din Derşida, angajaţi ai CFR, ce sustrăgeau motorină dintr-un automotor care circulă pe relaţia Jibou – Satu Mare”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, poliţiştii au găsit asupra suspecţilor două recipiente de 60 de litri fiecare, într-unul fiind circa 30 de litri motorină, care fusese sustrasă din rezervor. De asemenea, oamenii legii au constatat că, pentru deschiderea rezervorului, cei doi angajaţi au rupt sigiliul aplicat în Secţia de Exploatare Locomotive Călători Jibou.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la delapidare şi pătrundere în zona de siguranţă a căii ferate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii din Derşida riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Dana 18 ianuarie 2013 at 15:15 - Reply

  Bravo Smecherilor

 2. Anonim 18 ianuarie 2013 at 15:36 - Reply

  no coment

 3. io 19 ianuarie 2013 at 09:02 - Reply

  pacat de baieti ca alti fura trenuri si scapa

 4. io 19 ianuarie 2013 at 09:04 - Reply

  pacat de baieti ca alti fura trenuri si scapa

 5. bzz 23 ianuarie 2013 at 20:43 - Reply

  asa dacaa fura ca porcii nu le ajunge da ei ca ei ei ar trebui iertati de data asta dar cei care is mai sus de ei ar trebui cautati si gasiti
  ei is niste simpli executanti nu au o mare vina dar coruptia e mare

 6. george 27 februarie 2013 at 23:34 - Reply

  daca erea mai multa o faceau juma juma ca asaa merge cu politia,dar din 60 de litrii ce dracu sa mai inpartii ,pacat de bietii oamenii ,asa se intimpla cind te ia agia pe catare.

Lasa un Raspuns »