Doar unul dintre traficanţii de cannabis rămane in arest

Magazin Salajean 27 februarie 2012 0

Doar unul dintre traficanţii de cannabis rămane in arest Doar unul dintre cei cinci tineri acuzaţi de trafic de droguri de risc, prinşi in acţiune, in urmă cu aproximativ o săptămană, de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj, rămane in arest preventiv. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, vineri, recursul inaintat de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj (capul flagrantului organizat pentru prinderea traficanţilor) de arestare preventivă a unui alt tanăr din grupul infracţional, pentru care instanţa sălăjeană a decis cercetarea lui in stare de libertate. Pe de altă parte instanţa clujeană a respins şi recursul inaintat de către inculpatul aflat in arest preventiv, pentru punerea in libertate.

Procurorii DIICOT Sălaj au inaintat, in cursul săptămanii trecute, recurs impotriva deciziei Tribunalului Sălaj de cercetare in stare de libertate a inculpatului Paul Bogdan Ionuţ S., sub aspectul săvarşirii infracţiunii de trafic cu droguri de risc. Tot atunci, Traian Marius R. a formulat recurs impotriva deciziei instanţei sălăjene, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Niciuna dintre părţile implicate in acest caz nu a primit caştig de cauză.

Reamintim că cei cinci tineri cu varste cuprinse intre 20 şi 24 de ani, trei din localitatea Someş Odorhei (judeţul Sălaj) şi doi din Baia Mare (Maramureş), implicaţi in traficul şi consumul de droguri de risc, au fost prinşi in flagrant şi reţinuţi, in data de 17 februarie, de către lucrătorii SCCO Sălaj, in timp ce acţionau pe o stradă din Baia Mare.

Potrivit şefului SCCO Sălaj, Ioan Filip, grupul era atent monitorizat incă de la inceputul anului 2011. In urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de către lucrătorii SCCO Sălaj s-a stabilit faptul că, la inceputul anului 2011, pe raza judeţului Sălaj s-a constituit o reţea implicată in traficul şi consumul drogurilor de risc. Astfel, R.T.M., impreună cu alte persoane, au comercializat droguri de risc respectiv cannabis, pentru sume cuprinse intre 50-80 de lei gramul, a afirmat Filip.

In urma acţiunii organizate in municipiul Baia Mare, au fost prinşi numiţii R.T.M, B.I.V, S.P.B.I, şi H.G.S., in timp ce aceştia au comercializat unei persoane un număr de zece bucăţi cannabis, ambalat in folie de aluminiu sub formă de baghete. Totodată, poliţiştii de la criminalistică, ajutaţi de un caine antrenat pentru depistarea drogurilor, au cercetat cele două maşini ale suspecţilor băimăreni, fiind găsite asupra acestora incă şase bagete cu canabis. Cei patru indivizi aveau asupra lor şi suma de 1.660 de lei.

La flagrant au participat lucrătorii SCCO Sălaj, cu sprijinul lucrătorilor din Maramureş, ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj şi ai Serviciilor Judeţene de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj şi Maramureş, sub coordonarea procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, Dan Buduşan.

In urma cercetărilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că suspecţii sălăjeni, in perioada mai 2011 – februarie 2012, au vandut cannabis unor tineri de pe raza localităţii şi in oraşul Jibou, pentru sume cuprinse intre 50 şi 70 de lei. Totodată, din materialul probatoriu administrat rezultă faptul că toţi cei cinci tineri achiziţionau droguri de risc şi pentru consumul propriu.

In urma activităţilor de cercetare şi a probelor administrate, procurorul şef Dan Buduşan a emis două ordonanţe de reţinere pentru 24 ore pe numele lui Traian Marius M. şi Bogdan Paul S.I., din Someş Odorhei, pentru săvarşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi consum de droguri de risc. Cei doi au fost prezentaţi, in cursul zilei de sambătă, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 29 de zile. Faţă de S.P.B.I., instanţa a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 29 de zile pentru săvarşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc. Faţă de R.T.M. s-a dispus obligarea acestuia de a nu părăsi ţara pe o durată de 29 de zile fără incuviinţarea instanţei de judecată, sub aspectul săvarşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. In acest caz, procurorii au inaintat recurs la instanţa superioară in vederea arestării preventive, urmand a fi judecat in zilele ce urmează, a afirmat Ioan Filip.

Totodată, organul de urmărire penală a dispus faţă de B.I.V, H.G.S şi S.R. măsura interzicerii de a nu părăsi ţara pentru o perioada de 30 de zile, aceştia fiind cercetaţi pentru săvarşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »