Doar un proxenet satmarean, arestat preventiv pentru 29 de zile

Magazin Salajean 10 mai 2012 0

Doar un proxenet satmarean, arestat preventiv pentru 29 de zileDoar unul dintre cei patru satmareni membri ai retelei specializate in exploatarea sexuala a fost arestat preventiv marti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Tribunalul Salaj a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva, ceilalti trei proxeneti anchetati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Salaj fiind cercetati in stare de libertate.

Potrivit solutiei date, instanta a admis propunerea formulata de DIICOT – Biroul Teritorial Salaj si a dispus arestarea preventiva a inculpatului Florin Bolos pentru o perioada de 29 de zile, incepand cu data de 8 mai si pana la data de 5 iunie 2012. Sentinta este cu drept de recurs in termen de 24 ore de la pronuntare.

Reamintim ca gruparea infractionala in care sunt suspectate ca implicate alte patru persoane, printre care si doi salajeni, a racolat incepand cu anul 2010 mai multe tinere, printre care si minore, pe care le-au obligat sa practice prostitutia in municipiul Satu Mare. Cele 11 tinere, sapte dintre ele fiind minore cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, erau obligate sa intretina relatii sexuale cu clienti abordati prin intermediul unor anunturi de mica publicitate aparute in ziare locale. Tarifele variau intre150 de lei si 500 de euro, in functie de serviciul prestat, sumele de bani astfel obtinute intrand in posesia membrilor retelei. Fetele proveneau din mediul rural, din familii dezorganizate si cu situatii materiale precare.

Conform informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, cei patru suspecti satmareni au fost retinuti luni, petru 24 de ore, de catre politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, sub coordonarea procurorilor DIICOT Salaj.

Trei din cei patru satmareni retinuti provin din aceeasi familie: mama, fiu si fiica. Acestia au fost prezentati marti Tribunalului Salaj cu propunerea de arestare preventiva.

Pentru savarsirea infractiunilor de care sunt acuzati, membrii gruparii infractionale risca sa petreaca ani grei in spatele gratiilor. Legea prevede pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane o pedeapsa de la 3 la 15 ani de inchisoare, pentru infractiunea de trafic de minori pedeapsa este inchisoare de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi, in timp ce pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, legea prevede o pedeapsa de la 2 la 7 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »