Doar şase imigranţi, cu autorizaţii de lucru în Sălaj

Mihaela Oprea 11 ianuarie 2013 0
Doar şase imigranţi, cu autorizaţii de lucru în Sălaj

Şase autorizaţii de muncă au fost eliberate, pe întreg parcursul anului trecut, cetăţenilor străini pentru desfăşurarea de activităţi lucrative pe raza judeţului Sălaj. Pentru acest an, angajaţii români pot obţine cel mult 5.500 de autorizaţii de muncă pentru angajarea lucrătorilor străini.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în cursul anului trecut, Biroul pentru Imigrări al Judeţului Sălaj a eliberat autorizaţii de muncă pentru doi cetăţeni din Argentina şi câte o autorizaţie pentru cetăţeni din ţările Moldova, Mexic, Kenya şi Kazakhstan. “Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România. Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii se adresează Inspectoratului General pentru Imigrări de către angajator, persoană fizică sau juridică”, se arată în informaţia de presă.
Conform aceleaşi surse, în acest an angajatorii români au dreptul să solicite 5.500 de autorizaţii de muncă pentru lucrători străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze sau să presteze muncă în România.
Sunt disponibile 3.000 de autorizaţii de muncă pentru lucrătorii permanenţi, 900 – pentru lucrătorii detaşaţi, 800 – pentru lucrătorii înalt calificaţi, 300 – pentru sportivi, 200 – pentru stagiari, câte 100 de autorizaţii de muncă pentru lucrătorii sezonieri şi lucrătorii transfrontalieri şi 100 de autorizaţii de muncă nominale.
În situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Pentru a obţine mai multe informaţii despre angajarea în muncă a cetăţenilor străini pe teritoriul României, angajatorii pot accesa site-ul Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa http://ori.mai.gov.ro, unde pot găsi legislaţia în vigoare în domeniu, precum şi actele, documentele şi taxele necesare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »