DNA Cluj a inceput urmarirea penala a sefului Politiei Simleu

Magazin Salajean 25 ianuarie 2007 0

 DNA Cluj a inceput urmarirea penala a sefului Politiei Simleu Departamentul National Anticoruptie Cluj a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sefului Politiei orasului Simleu Silvaniei, comisarul sef Ioan Padurean, sub acuzatia savarsirii infractiunii de luare de mita.

Inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Padurean ne-a fost confirmata de seful DNA Cluj, procurorul Crin Bologa, care ne-a declarat ca, in functie de probele care vor mai fi administrate in dosar, seful Politiei din Simleu Silvaniei va fi sau nu va fi trimis in judecata.

Seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca, ne-a declarat, ieri, ca nu are cunostinta deinceperea urmaririi penale impotriva subordonatului sau, pentru ca la institutia pe care o conduce DNA Cluj n-a facut, vreo comunicare oficiala in acest sens. Dupa vechile reglementari ale Statutului politistului, inceperea urmaririi penale presupunea si suspendarea din functie a celui in cauza, insa dupa noul Statut al politistului, suspendarea din functie se face doar din momentul in care cel vizat este trimis in judecata sau daca s-a pus in miscare actiunea penala.

Dosarul penal care il vizeaza pe Ioan Padurean are la baza autodenuntul unui cetatean german de origine romana, care spune ca actualul sef al Politiei din Simleu Silvaniei, pe vremea cand lucra ca ofiter la Serviciul de Cercetari Penale, i-a pretins si a primit mai multe piese auto pentru a interveni intr-un dosar. In urma sesizarii cetateanului german, DNA Cluj a demarat cercetarile, iar dupa administrarea unor probe a dispus inceperea urmaririi penale, care se poate continua cu punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in fata instantei de judecata a lui Ioan Padurean.

In anul trecut si in anii anteriori, impotriva sefului Politiei din Simleu Silvaniei au fost fscute mai multe sesizsri, chiar si de catre subordonati de-ai sai, in care era acuzat de savarsirea mai multor fapte, iar pana acum sanctunile au constat intr-o mustrare scrisa si in diminuarea salariului pe doua luni.

Un dosar care il vizeaza pe Ioan Padurean a ajuns anul trecut la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, dosar in care este acuzat de catre subordonati de-ai sai de abuz in serviciu. Initial, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a dispus neinceperea urmaririi penale, insa procurorul general Ilie Narita a solicitat redeschiderea cazului dupa ce s-a dovedit ca unul dintre cei implicati in cauza traieste, desi in rezolutie se spunea ca este mort i ca, implicit, nu poate fi audiat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »