Distractie si cadouri pentru copii, de 1 iunie

Magazin Salajean 5 iunie 2012 0

Distractie si cadouri pentru copii, de 1 iunie

Copiii s-au distrat de minune de ziua lor, in data de 1 iunie, participand la concursurile si activitatile organizate de autoritatile locale si institutiiile publice salajene in mai multe localitati din judet. In municipiu, pe platoul din fata Prefecturii Salaj, a fost mare agitatie in randul micutilor, preocupati sa realizeze cele mai frumoase desene pe asfalt. In final, toti participantii la concursul de desene pe asfalt au fost premiati pentru talentul de care au dat dovada.

Un alt punct de atractie au reprezentat autospeciala pompierilor si o ambulanta a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, aduse special pentru copii in parcul de marmura. Micutii abia au asteptat sa incerce autospecialele, dar si echipamentele de interventie ale pompierilor, facandu-si o multime de fotografii.

De asemenea, copiii au avut parte si de un minunat spectacol de muzica folclorica si usoara si de dansuri sustinut de catre copiii de la Palatul Copiilor, de la Scoala din Plopis si de la Liceul de Arta Ioan Sima din Zalau.

Intre aceste activitati imbratisate cu mari emotii de copii, a fost organizat si un concurs de pictura si desene, respectiv concursul judetean Ioan Sima. Aproximativ 70 de lucrari au fost prezentate de elevi in acest concurs, cele mai bune lucrari fiind expuse pe holul din incinta Casei de Cultura a Sindicatelor. Castigatorii premiilor I si II au primit ca premii cateva ore de arte plastice, gratuite, predate de profesori de specialitate. Marele premiu i-a adus castigatorului un album de pictura donat de catre Galeriile de Arta Ioan Sima Zalau.

Si jandarmii au organizat activitati pentru copii. Astfel, pe platoul din incinta unitatii au fost amenajate standuri de prezentare a armamentului din dotare, echipamentul antiterorist, materialele de protectie si interventie pentru asigurarea si restabilirea ordinii publice, trusa criminalistica, jandarmii fiind nevoiti sa raspunda la toate intrebarile generate de curiozitatea specifica copiilor. Cei mici au avut ocazia de a se fotografia cu cainii de serviciu, imbracati cu echipamentele de protectie ale jandarmilor sau in masinile de interventie, iar la final vizita la popota unitatii a indulcit si mai mult momentul, gogosile si bauturile racoritoare facand deliciul copiilor. In plus, vizitatorii au avut parte de o demonstratie de arte martiale prezentata de un grup de copii de la clubul sportiv Dani San din Zalau, dupa care luptatorii din cadrul Detasamentului 1 Jandarmi Mobil le-au prezentat copiilor exercitii demonstrative de prindere si retinere a unor infractori periculosi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »