Dintr-un foc! Captura de 4.000 de pachete de tigari de contrabanda

Magazin Salajean 10 februarie 2012 0

Dintr-un foc! Captura de 4.000 de pachete de tigari de contrabandaAproape 14.000 de pachete de tigari de contrabanda au fost confiscate de catre politistii salajeni, in cursul anului trecut, valoarea prejudiciului estimat cauzat statului roman fiind de peste 140.000 de lei. Anul acesta a inceput la fel de promitator pentru oamenii legii care au prins, zilele trecute, un clujean care transporta cu masina pe drumurile salajene peste 4.000 de pachete de tigari de contrabanda.

Aproximativ 4.000 de pachete de tigari de contrabanda au fost confiscate de politistii salajeni, dupa ce au oprit in trafic, zilele trecute, pe drumul dintre Ortelec si Moigrad, un atutoturism condus de un clujean. Barbatul a fost prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

Potrivit informatiilor furnizate purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, pachetele de tigari aveau aplicate timbre de provenienta ucraineana. Politistii de investigare a fraudelor l-au prins in flagrant pe Dorin C., din localitatea clujeana Gherla, in timp ce transporta cu autoturismul proprietate personala, pe drumul dintre Ortelec si Moigrad, aproape 80.000 de tigarete marca Viceroy rosu. Intreaga cantitate de tigarete a fost ridicata de catre politisti, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, prejudiciul a fost stabilit de catre Directia pentru Accize si Operatiuni Vamale Salaj si se ridica la aproximativ 45.000 de lei.

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere, in afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigarete si

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »