Din nou la Zalău: Seară de muzică şi poezie

Magazin Salajean 11 aprilie 2011 0

Sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj va fi din nou gazda unui eveniment cultural. Joi, 14 aprilie, de la ora 16, pasionaţii de lectură şi de muzică îi vor putea reîntâlni pe scriitorul Adrian Suciu şi pe realizatoarea de emisiuni radio şi interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Sălaj şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, parteneri fiind UJS Cartel Alfa filiala Sălaj, Time Out, Griff Hotel.

Adrian Suciu (Membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu) a publicat volumele de poezie: E toamnă printre femei şi în lume, Singur, Plus, pamflete jurnalistice, Nopţi şi zile, Just So Poems, Din anii cu secetă, dar şi de proză: Sex cu femei, Viaţa fără urmări.

Maria Gheorghiu a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai iubite artiste şi una dintre cele mai apreciate voci din România, despre muzica ei se spune că este ca un medicament care linişteşte. Cântecele mele sunt viaţa mea, sunt scrise cu sângele meu, cu bucuriile şi tristeţile mele şi în ele se regăsesc aceia care mai au chef să stea de vorbă cu ei înşişi fără teama de a deveni ridicoli în faţa semenilor. Folkul nu ţine de modă, ci doar de faptul că ai sau nu curajul să recunoşti că sensibilitatea e o parte importantă din tine. Câtă vreme mai crezi că un cântec te poate face mai bun şi ai curajul să spui asta cu voce tare de pe scenă sau din sală, mai există speranţă. Muzica pentru mine este o formă de supravieţuire, a declarat artista.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »