Detonare de bombe la Crasna

Magazin Salajean 11 iunie 2007 0

Detonare de bombe la CrasnaO echipa de cinci pirotehnisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Salaj au distrus, la sfarsitul saptamanii trecute, zeci de grenade de mana defensive, proiectile de artilerie, lovituri de aruncator de calibrul 82 de milimetri si lovituri tip AG 7.

Operatiunea a fost organizata de ISU Salaj, in poligonul militar din apropierea comunei Crasna si a fost coordonata de comandantul Gheorghe Labo si colonelul Nicu Bogdan.

Inainte de distrugerea munitiei gasita pe teritoriul judetului, specialistii au ingropat-o la o adancime de 3 metri dupa care a fost aruncata in aer sub atentele priviri ale reprezentantilor ISU.

Dupa detonarea munitiei din cel de-al doilea razboi mondial, a urmat o demonstratie cu barcile de interventie pe lacul de acumulare Varsolt.

Intreaga activitate a specialistilor a fost supervizata de prefectul de Salaj Andrei Barbu Todea si cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj.

Pompierii militari, provocati la concurs

Faza judeteana a concursului destinat serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta s-a desfasurat la finele saptamanii trecute pe Stadionul Municipal Zalau.

La competitie au participat echipaje din cadrul serviciilor voluntare din comunele Sarmasag, Crasna, Boghis si Buciumi si din cadrul serviciilor private din municipiul Zalau.

Cei 72 de concurenti au fost supusi la trei probe, respectiv: indemanare viteza, stafeta 4×100 metri si dispozitivul de interventie . Dupa aproximativ trei ore de concurs, clasamentul a aratat astfel: din cadrul serviciilor voluntare cei mai buni s-au dovedit a fi pompierii comunei Crasna, urmati pe podium de echipajele din Buciumi (locul II), Sarmasag (locul III) si Boghis (locul IV).

Nici echipajele serviciilor private pentru situatii de urgenta nu s-au lasat mai prejos, astfel ca laurii victoriei au fost culesi de echipa pompierilor militari din cadrul SC Petrom SA Zalau, fiind urmati de echipajul SC Silcotub SA (locul II), SC Cuprom SA (locul III) si SC Silvania SA (locul IV).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »