Desi a violat o femeie, faptasul se afla in libertate

Magazin Salajean 15 ianuarie 2009 0

Desi a violat o femeie, faptasul se afla in libertateO femeie de 65 de ani, din Horoatu Crasnei, s-a trezit in miez de noapte cu un barbat necunoscut in casa. Dupa ce a batut-o crunt, barbatul a violat-o. A doua zi, pe 12 ianuarie, la orele amiezii, femeia s-a prezentat la sediul Politiei Horoatu Crasnei, pentru a-l reclama pe cel care a fortat-o la intretinerea de raporturi sexuale. In urma analizarii imprejurarilor in care s-a produs fapta, politistii au stabilit ca barbatul a fortat usa pentru a intra in casa. Locuinta, neiluminata, in care locuia singura femeia, se afla si intr-o zona izolata, astfel ca nimeni nu a auzit nimic din cele intamplate.

La scurt timp, insa, de la reclamatie, fortele de ordine l-au identificat pe barbatul ce a intrat in casa peste femeie si a violat-o, acesta fiind R. Calin, consatean ca victima. In momentul comiterii faptei, el se afla sub influenta bauturilor alcoolice, probabil acesta fiind si motivul pentru care a batut-o pe femeie, inainte de a o viola. Barbatul a fost retinut pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si viol, in cursul zilei de marti fiind prezentat Judecatoriei Simleu Silvaniei, cu propunerea de arestare preventiva. Surpriza, insa! Instanta a respins propunerea oamenilor legii de a-l pune sub arest, fara insa a-si motiva decizia. Astfel, barbatul care a violat-o pe femeia de 65 de ani se afla si acum in libertate.

Doi clujeni au venit in Zalau sa fure tigari si dulciuri

Doi agenti comunitari, in timp ce patrulau in zona Zahana, pe b-dul Mihai Viteazul, au zarit usa deschisa a unui chiosc stradal. Dupa cum ne-a comunicat Lucian Trif, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, marti, la ora trei noaptea, in data de 13 spre 14 ianuarie, doi agenti au constatat ca a fost deschisa fortat usa unui chiosc stradal. Au anuntat dispeceratul Politiei Muni-cipiului Zalau, agenti de politie deplasandu-se la fata locului pentru a face verificarile, a precizat Lucian Trif. La scurt timp au fost identificati autorii furtului, pe N.V. Adrian si U. Laurentiu, ambii cu domiciliul in Cluj-Napoca. Acestia au fost predati organelor de politie. Autorii au sustras din magazin mai multe pachete de tigari si dulciuri, pe care le-au abandonat in parcarea de masini din apropierea chioscului. Prejudiciul, in valoare de 1.500 de lei, a fost recuperat.

Resoul era sa-i arda casa

Marti, 13, zi cu ghinion pentru doi proprietari carora era sa le arda locuintele. La ora 12:52, sectia de Pompieri Jibou din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj a intervenit pentru a stinge incendiul la locuinta lui C. Augustin de pe strada Avram Iancu din localitatea Jibou. Cauza probabila de incendiu a fost amplasarea necorespunzatoare a mate-rialelor combustibile fata de mijloacele de incalzit, in acest caz, o soba. Au ars astfel 0,01 metri cubi lemne de foc si s-au degradat peretii si tavanul. Pompierii militari au salvat bunuri in valoare de 60.000 de lei, a precizat Lucian Jacodi, purtator de cuvant al ISU Salaj.

La ora 18:47, pompierii jibouani au fost din nou solicitati pentru a stinge incendiul izbucnit, de aceasta data, la proprietatea lui D. Virgil din localitatea Napradea. Cauza probabila de incendiu a fost tot amplasarea necorespun-zatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzit, si anume, un resou. Au ars obiecte de mobilier din pod si casa, cabluri electrice, material lemnos si acoperisul casei pe o suprafata de circa 80 mp.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »