Dealeri de masini, cercetati pentru evaziune fiscala

Magazin Salajean 30 martie 2012 0

Dealeri de masini, cercetati pentru evaziune fiscalaTrei jibouani, cu varste cuprinse intre 39 si 45 de ani, sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, dupa ce au fost prinsi de oamenii legii ca au vandut, in ultimii ani, peste 50 de autoturisme pe piata intercomunitara fara a-si declara veniturile. Dealerii de masini risca sa ajunga dupa gratii.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, in data de 28 martie a anului in curs, politistii jibouani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca P.B., A.C., si D.G., toti din Jibou, nu si-au declarat veniturile realizate in perioada 2009 – 2011, din vanzarea pe teritoriul tarii a 54 autoturisme achizitionate de pe piata intracomunitara. In acest caz, prejudiciul urmeaza a fi calculat si stabilit de catre reprezentantii Directiei Generale a Finatelor Publice Salaj, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj.

Presupusii autori sunt cercetati de politisti pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, fapta prevazuta art. 9 lit. a din Legea 241/2005, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei jibouani risca sa ajunga pentru ani buni dupa gratii. Pedeapsa pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala este inchisoarea de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »