De ziua Politiei Romane: Peste 100 de politisti salajeni – avansati in grad

Magazin Salajean 26 martie 2009 0

De ziua Politiei Romane: Peste 100 de politisti salajeni - avansati in grad

In fiecare an, pe data de 25 martie, agentii de politie sarbatoresc Ziua Politei Romane. Cu aceasta ocazie, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj a avut loc o festivitate la care a fost invitat atat personalul din cadrul inspectoratului, cat si autoritatile locale si judetene: Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Ionel Ciunt, prefectul judetului Salaj, Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, si Viorel Dumitras, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Salaj. Primul care a luat cuvantul pentru a-i felicita pe toti politistii a fost seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca. El a amintit ca ziua de 25 martie gazduieste trei evenimente: sarbatoarea religioasa Buna Vestire (Dezlegarea la peste), Ziua Politei Romane si ziua de nastere a primarului Zalaului, Radu Capilnasiu. Urmatorul care s-a adresat celor prezenti a fost Ionel Ciunt. Prefectul Salajului la prezentat mesajul prim-ministrului Emil Boc si al ministrului Administratiei si Internelor, Dan Nica, cu ocazia zilei Politiei.

Tot in cadrul acestui eveniment agentilor de politie s-au acordat diplome de merit, dar au fost si prezentati si aplaudati proaspetii avansati in grad, respectiv 106 agenti. Cinci dintre acestia au promovat in functie inainte de termen, si anume doi ofiteri si trei agenti sefi. Din cei 101 agenti de politie, au fost avansati in grad la termen sapte comisari sefi, cinci comisari de politie si trei subcomisari. De asemenea, au fost promovati in functie si sapte inspectori principali, 20 de inspectori de politie ASP, 45 de agenti sefi, sapte agenti sefi adjunct si sapte agenti principali.

Fiindca evenimentul a fost dedicat fortelor de ordine din cadrul politiei, la eveniment au fost invitati si colegii acestora, si anume, Sever Pencu, seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale Salaj, Gheorghe Labo, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, Vasile Bocea, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Emil Gherman, comandant al Centrului Militar Judetean Salaj si altii. Evenimentul s-a incheiat cu o masa festiva la care au fost invitati toti cei prezenti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »