De Zilele Zalaului, activitati pentru copii si tineri

Magazin Salajean 30 iulie 2008 0

De Zilele Zalaului, activitati pentru copii si tineri

In cadrul Zilelor Zalaului si Festivalului Zilele Romane, Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Zalau organizeaza doua serii de evenimente, prima vizand concursuri si jocuri pentru copii, iar cea de-a doua privind oficierea ritualurilor de nunta la romani. Pe de alta parte, Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu Zalau propune si ea actiuni asortate celor doua evenimente.

Astfel, sambata, 2 august 2008, incepand cu ora 11.00, CLT deruleaza concursuri si jocuri pentru copii, in Parcul Tineretului, intr-un spatiu special amenajat pentru activitatile propuse. Membrii consiliului isi propun ca si in acest an sa antreneze copiii in jocuri recreative precum atelierele de facut moristi, origami, picturi pe fata si concursuri de cantat, recitat poezii si de picturi pe cartoane. Pe langa aceste jocuri, incepand cu ora 12.00, pana la ora 18.00, in gradina Colegiului National SILVANIA, unde este instalata Tabara Romanilor, consilierii CLT vor oficia casatoria romana, prin ritualuri specifice acelor vremuri.

Proiectele Consiliului Local al Tinerilor vizeaza, in mare parte, organizarea timpului liber pentru tinerii adolescenti, intr-un mod recreativ- educativ. Colaborarea acestuia cu Primaria Municipiului Zalau, ii permite implicarea activa in programele organizate pentru oras, iar pentru raspandirea atmosferei specifice Festivalului Zilele Romane, CLT Zalau raspunde de activitati care au drept grup tinta tinerii.

In acelasi spirit al evenimentelor, Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu Zalau organizeaza o serie de actiuni educativ-culturale, dedicate Zilelor Zalaului si Festivalului Zilele Romane. Potrivit unui comunicat de presa remis de aceasta institutie, biblioteca organizeaza in perioada 1-3 august, in holul Primariei Municipiului Zalau, pe platoul din fata Prefecturii si in sectiile institutiei, o expozitie foto Zalaul in imagini si un colaj de informatii despre municipiul Zalau, Stiati ca…. In Gradina Colegiului National SILVANIA – Zalau vor avea loc recitari de poezie si redarea unor citate celebre pentru momentul Cate ceva despre Roma si Imperiul Roman. La Sectia pentru Copii a Bibliotecii Judetene Salaj, vineri, incepand cu ora 12.00, va avea loc premierea lucrarilor realizate de copii Si eu vreau sa construiesc orasul meu de maine, in cadrul Atelierului de creatie.

Seria de evenimente derulate de catre Biblioteca Judeteana se finalizeaza printr-un moment artistic, teatru roman – MEMENTO MORI!, piesa pusa in scena in colaborare cu tinerii trupei de teatru Luca Margean, din Zalau. Spectacolele vor avea loc in doua locatii diferite, sambata, incepand cu ora 20.00, in Gradina Colegiului National SILVANIA – Zalau si duminica, de la ora 13.30, la Castrul Roman Porolissum.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »