De Revelion: Minori intoxicati cu alcool, la Urgenta

Magazin Salajean 5 ianuarie 2011 0

De Revelion: Minori intoxicati cu alcool, la Urgenta

Desi in week-end-ul trecut a fost pragul dintre anii 2010 si 2011, medicii din Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgente Zalau nu au avut de tratat mai multe cazuri decat la un sfarsit de saptamana obisnuit, numarul total de 302 pacienti incadrandu-se in limite normale. Totusi, ca si situatii mai speciale, s-au remarcat doi adolescenti in varsta de 15 si 16 ani, din Zalau, respectiv din localitatea Starciu, diagnosticati cu intoxicatie acuta cu alcool. Tot din cauza consumului exagerat de licori bahice, au mai fost adusi la spital o femeie si patru babarti. Din fericire, viata celor sapte salajeni care au tinut sa isi masoare puterile cu Bachus nu este in pericol.

Pe langa aceste cazuri, in atentia medicilor de la UPU s-au mai aflat circa 40 de salajeni depistati cu fracturi, entorse, plagi si trumatisme, patru persoane diagnosticate cu colica abdominala si biliara, iar 22 de pacienti au avut probleme cu hipertensiunea arteriala. Totodata, alti 55 de salajeni au fost depistati cu viroze, bronsite, amigdalite si pneumonii, in timp ce 25 de pacienti au avut nevoie de ajutor de specialitate pentru problemele legate de sistemul digestiv, mai putini decat cei care au ajuns la Urgenta, pentru probleme asemanatoare, in pe-rioada Craciunului.

Diagnosticele puse in aceste 25 de cazuri au fost: gastrite, gastroduodenite si enterocolite. De asemenea, au mai avut nevoie de servicii medicale opt persoane cu rani provocate prin agresiune sau accidente rutiere.

Bebelusi la inceput de an

Cu toate ca nimeni nu se bucura cand ajunge la spital, pentru 11 mamici care au adus pe lume nou-nascuti week-end-ul trecut a fost o surpriza placuta, mai ales ca in popor exista o zicala potrivit careia bebelusii veniti pe lume la inceput de an vor avea parte de o viata plina de noroc.

Din totalul de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 79 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »