De pe moped, direct în spital

Mihaela Oprea 27 august 2012 1
De pe moped, direct în spital

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 40 ani au ajuns la finele săptămânii trecute în spital, după ce au căzut cu mopedele, ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că primul mopedist, în vârstă de 39 ani, cetăţean Italian, cu rezidenţă în Zalău, în timp ce conducea mopedul pe strada Industriilor, din municipiu, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum cu denivelări, a pierdut controlul ghidonului şi a căzut pe carosabil, accidentându-se uşor.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00:10, pe DJ 108A, pe raza localităţii Benesat, Viorel S., de 29 de ani, din Aluniş, a condus mopedul, proprietate personală, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar într-o sucesiune de curbe nesemnalizate corespunzător, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul vehiculului şi s-a răsturnat în şanţul lateral stânga al drumului, accidentându-se grav. De asemenea, victima nu avea nici echipamentul de protecţie corespunzător. Bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean, prezentând un traumatism cranio-facial, hematom periorbital drept, fractură frontală dreaptă, etmoid, stenoid şi vârf mastoidian, escoriaţii fronto-parietale şi pavilion auricular drept, escoriaţii la nivelul ambelor mâini şi contuzii umăr drept. Pacientul a fost tratat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după care a fost internat la secţia de Chirurgie a spitalului, urmând să rămână sub supraveghere medicală în perioada următoare.
Cel de-al treile mopedist a ajuns la sptal sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15:05. Bărbatul, în timp ce conducea mopedul pe strada Avram Iancu, din Jibou, Romeo P., de 40 de ani, din localitate, fără echipament de protecţie corespunzător şi cu o alcoolemie de 0,76 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul ghidonului şi a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se uşor.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. maricica 27 august 2012 at 17:20 - Reply

    Conducatorii de mopede sunt valorosi intr-un singur domeniu: ei deja sunt potentiali donatori de organe umane. Totul depinde de timp. Stie Dumnezeu ce face cu omul!

Lasa un Raspuns »