De increstat in grinda: Week-end fara betivi si batausi la Urgenta

Magazin Salajean 14 februarie 2012 0

De increstat in grinda: Week-end fara betivi si batausi la UrgentaPeste 200 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate ca plagi, fracturi, entorse si politraumatisme, in total de 47, in timp ce 13 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Alte doua persoane s-au prezentat cu plagi cauzate prin muscatura de caine, in timp ce un salajean a necesitat ingrijiri de specialitate dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier.

Surprinzator, week-end-ul a fost extrem de linistit la capitolul betii si incaierari sfarsite la Urgenta, pe lista medicilor de garda nefiind niciun pacient adus in stare avansata de ebrietate ori cu rani cauzate de implicarea in agresiuni. Situatia este una noua, in conditiile in care, in ultimul an, nu au mai fost week-end-uri in care la Unitatea de Primiri Urgente sa nu ajunga cel putin un asemenea caz cu patratel rosu si bun de pus la gazeta de perete.

Potrivit statisticilor Spitalului Judetean, zece pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat doua persoane diagnosticate cu colica abdominala si au ajutat 11 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 211 persoane, din care 43 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 70 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »